Facebook, 2014: Mobile not supported

Devino fanul nostru şi participi la tragerea la sorţi cu premii grozave! Vrei să câştigi un frigider la cinci zile şi alte premii minunate? Intră în aplicaţie, înscrie-te şi participă! Şi dai să intri, iar aplicaţia te informează, sec, că nu funcţionează pe telefoane mobile sau tablete. Aham.

Parcă viitorul aparţinea telefoanelor mobile deştepte, parcă urma să dezvoltaţi aplicaţii pentru mobile şi tablete, din moment ce mai toată lumea care intră pe Internet o face [şi] de pe un smartphone sau o tabletă! Cum a rămas cu toate astea? 

Eu nu intru pe Facebook de pe laptop sau desktop decât foarte rar. Laptopul îl deschid când am ceva de lucru sau când vreau să scriu pe blog, deşi pot face o mulţime de chestii direct de pe telefon. Îmi beau cafeaua şi scrollez pe Facebook, ca să văd ce s-a mai întâmplat în lume şi cine pe unde a mai fost şi ce a mai fotografiat. Şi, printre zeci şi zeci de poze şi sute de statusuri, dau şi peste câte un „Intră acum în aplicaţia noastră şi poţi câştiga…”. De ce Facebook alege să-ţi afişeze pagini pe care nu le poţi accesa din aplicaţie? De ce trebuie să ţin eu minte cum se numea pagina aia, să deschid laptopul şi să o caut, cât telefonul meu este perfect capabil să-mi afişeze aplicaţii, mai capabil chiar decât multe janghine de desktopuri care se gândesc 10-20 de minute până să se deschidă?

Sigur, nu cred că-i neapărat vina Facebook; nu am cumpărat niciodată nimic şi nu am promovat nimic pe Facebook, dar presupun că poţi alege exact unde să ţi se afişeze reclama sau postarea sponsorizată, iar dacă tu ştii că nu ai făcut aplicaţia compatibilă cu device-urile mobile, nu are sens să plăteşti pentru potenţialii clienţi care nu vor avea cum să accese aplicaţia aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.