Familistul de ocazie

Am avut neplăcerea să cunosc, la un moment dat, un bărbat care îşi trata nevasta ca pe o slugă. Sunt convinsă că majoritatea bărbaţilor „adevăraţi” se comportă la fel, dacă nu chiar mai rău, cu cele cărora le-au jurat la un moment dat să le iubească până când moartea îi va despărţi. Sunt sigură că în mediul rural, majoritatea femeilor ştiu unde le este locul şi lucratul câmpului nu le lasă prea mult timp de porcăriile astea feministe despre care mai aud, seara, la televizor.

Numai că bărbăţelul despre care vorbesc eu este unul cu pretenţii de orăşean, care nu rata nici o ocazie să facă mişto de fetele de la ţară venite la oraş pentru studii sau muncă. Nişte ţărăncuţe, le curge glodul din buletin, nu orăşence, ca el. Şi el… el îi spunea nevesti-sii să mai tacă dracului din gură că numai prostii vorbeşte. Asta în condiţiile în care eram „doi la doi”, două cupluri cu diverse chestii de povestit. 

Au trecut mulţi ani de atunci, dar ţin minte că eu eram convinsă că femeia îşi va lua catrafusele şi va fugi cât de departe s-o putea. Nope, nu a fugit, ba, i-a mai făcut şi un copil, ca să ştie de-o treabă. Pesemne aşa cred unele femei că se rezolvă problemele într-o căsnicie: făcându un copil, că atunci nu mai are cum să te lase.

Culmea ipocriziei: aflat în deplasări, omul se dădea familist, mai că plângea de dorul nevestii şi-al copilului, dar între prieteni, ea era proasta care i-a turnat LUI un plod şi acum n-are decât să-l crească şi să mai tacă naibii din gură, că prea mult vorbeşte.

true-storyTrue story, din păcate.

9 thoughts on “Familistul de ocazie”

  1. Unele femei se complac in situatia respectiva probabil de teama de singuratate sau ca nu au incredere in fortele proprii ca pot reusi in viata fara barbatul de langa ele. In situatia asta, cred vina este amandurora.

  2. Ca si cum femeile actuale merita respectate, ce naiba, ca doar nu se pozeaza dezbracate, sunt cuminti :

    [editat, nu e frumos să pui link-uri către poze de pe alte bloguri, că poate bloggerul are copyright pe ele :D ]

  3. Mi-ar placea sa cred ca aceasta (situatie) (acest :) – barbat) este o exceptie… Dar din pacate s-ar putea sa ai dreptate! (si sa existe mult mai multe situatii de acest gen decat ne inchipuim)
    „…eu eram convinsă că femeia îşi va lua catrafusele şi va fugi cât de departe s-o putea.” Intotdeauna analizam situatiile din perspectiva noastra. :) Dar uitam ca ceilalti nu suntem „noi”.

    1. Aşa este, din păcate. La câte certuri aud prin cartier în fiecare zi, înclin să cred că la fiecare două-trei apartamente este câte un cocoş de-ăsta care se crede superior doar pentru că-i bărbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.