Momentul când Fairy a dat-o în bară

Eu sunt fană a testării gratuite de produse. Am fost printre primii trenderi (trender era o firmă din Timișoara care a încercat, timid, să facă un business din „word of mouth”), sunt un buzzer destoinic (membru BuzzStore #demic!) și în general dacă primesc un produs, îl testez și scriu despre el.

Am făcut acest intro ca să înțelegeți de ce, atunci când am văzut o reclamă prin care eram îndemnată să testez gratuit un nou detergent de vase Fairy, am dat click pe reclamă și m-am înscris.

Prima dată am ridicat o sprânceană când am văzut că site-ul nu aparținea de Fairy, ci era un fel de copie după BuzzStore. Copie rusească, mai precis, cu textele traduse destul de prost în română. Am zis că trec peste asta, sigur un brand serios, așa cum este Fairy, nu și-ar asocia numele/imaginea cu un site dubios sau mai rău, cu o firmă dubioasă.

Apoi, la câteva zile după ce mi-am făcut cont și mi-am dat absolut toate datele de contact (inclusiv orașul – Hunedoara, din județul Hunedoara), mă trezesc că mă sună cineva de pe un număr de Vodafone. Era Oksana de la site-ul ăla (sincer, nici nu mai știu cum se numește!), care mi-a spus, într-o moldovenească pe care abia am înțeles-o, că m-am înscris la ei pe site pentru a testa Fairy și că trebuie să le confirm datele de contact.

Am zis OK, fie, vă mai dau o dată informațiile. Ajungem la oraș și Oksana îmi spune:

— Dar Hunidoară nu iesti întri orașili cari partichpă la campanii!
— Ei, atunci lăsați-o baltă, particip cu altă ocazie.
— Dar poati aveț pi ciniva di la alt oraș, cari să vă ia mostra?
— Nu, mulțumesc. Cu altă ocazie, poate.

Ne-am „despărțit” în termeni buni. Nu știam că, în următoarele zile, aveam să fiu sunată de probabil toți angajații acelei firme. M-au luat la rând și m-au sunat ca să îmi spună că m-am înscris pe site-ul lor și că „aaaaa, Hunidoara, dar Hunidoara nu participă!”.

La un moment dat mi-a sărit muștarul și i-am rugat aproape respectuos să nu mă mai sune, că nu mai sunt interesată de campaniile organizate de ei. După încă vreo câteva apeluri, s-au liniștit.

Morala: nu vă dați numărul de telefon pe site-uri dubioase și nu bănuiți pe nimeni, nici măcar o firmă mare, așa cum este Procter & Gamble, de prea multă deșteptăciune. Ar mai fi varianta în care site-ul rusesc le-a folosit brandul Fairy ca să adune datele de contact ale fraierilor (inclusiv eu), caz în care sper că măcar au fost dați în judecată… oricum ar fi, datele mele de contact sunt acum într-o bază de date în care nu ar trebui să fie. Dar ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual. No.

11 thoughts on “Momentul când Fairy a dat-o în bară”

  1. Acum stie! Eu inca ma intreb cum ajung astia, care stalcesc cuvintele si limba romana, sa se angajeze la call center. Ca si eu sunt sunata de diversi si fac eforturi sa inteleg cuvinte in care abunda ieurili. Am reusit sa imi sterg datele din cele mai multe baze de date pe care le foloseau acum zece ani toti cei ce aveau cinci lei in buzunar si voiau sa vanda o batista.

  2. Eu consider ca oferirea datelor personale de contact constituie un mare pericol, nu neaparat ca cineva iti poate face un rau direct, dar transformarea incet-incet a datelor personale in publice constituie o violare a intimitatii. In ultima perioada, am preferat sa sun la site-urile la care m-am inscris pentru diverse lucruri, in loc sa ma inregistrez sau sa comand produse on-line.

  3. M-am inscris si eu fix prin acelasi ad, pentru ca voiam t sa testez niste produse dpdv research competitie, nu neaparat din pozitia de consumator. Anyway, m-au sunat si pe mine si mi s-au parut foarte dubiosi la telefon, asa ca le-am zis ca ma retrag, nu mai stiu ce scuza am inventat. Tot la fel, au continuat sa ma sune, le dadeam reject si apoi ma sunau si cu numar ascuns. Eram wtf :)))

  4. Pentru chestii din astea-s bune telefoanele vechi, cu o cartela de sacrificiu. Eu m-am luat de altii, mult mai urat, pentru ca ma exasperau cu telefoanele pe fix, sa ma duc sa-mi fac nustiuce analize gratis. Vad ca s-au lecuit de sunat. Ii inteleg ca tre’ sa sune, dar cand zic de doua ori ca nu ma intereseaza si ei ma suna a treia, a patra, a cincea ora, imi ies din pepeni.

  5. in lege e stipulat ca daca ceri sa fi stearsa dintr-o baza de data si aia inca te mai suna, poti sa ii dai in judecata iar legal poti cere daune (maxim este 100 euro-nu e o suma importanta dar esti sigur ca o primesti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.