Farmec + gimnastele românce = ♥

Vrei un tricou semnat de una dintre gimnastele din Lotul Olimpic Român? Atunci citeşte mai departe. :)

Farmec, unul dintre brandurile mele româneşti preferate, susţine sportivii români la modul cel mai concret: oferind un procent din vânzările produselor Gerovital, încă de anul trecut. Jos pălăria pentru aşa o iniţiativă [pe care am susţinut-o printr-un banner verde, dacă vă amintiţi, că de scris a scris toată lumea pe bloguri, numai eu n-am apucat… pentru că eu nu termin niciodată nimi]!

Aveam 12 sau 13 ani când mă mutasem în Deva şi, într-o zi, am mers în parcul de la poalele cetăţii, împreună cu mai mulţi colegi de joacă – cu „copiii de la bloc”, cum le spuneam. După ce am trecut de căsuţa bătrânei ţigănci care vindea seminţe la cornet, am ajuns, ghidaţi de un copil care mai fusese pe-acolo, în spatele sălii de sport unde se antrenau gimnastele.

Dincolo de geamul prin care am privit noi se întâmpla Magia. Fetele săreau pe bârne, pe saltele, în aer, un antrenor le prindea ca să nu cadă, le dădea sfaturi, striga la ele. Nu mai văzusem aşa ceva până atunci. Recunosc că n-am avut niciodată dorinţa arzătoare de a deveni gimnastă de performanţă; sunt prea comodă pentru aşa ceva şi de-abia aşteptam să scap de orele de sport obligatorii de la şcoală, mi se părea incredibil că există fete care se înscriu de bunăvoie la Liceul Sportiv.

De bunăvoie sau nu, dar cu multe ore de muncă, câteva dintre aceste fete care au avut o copilărie complet diferită de a mea sau a ta ajung, o dată la patru ani, să concureze împotriva celor mai bune gimnaste din lume. Gimnaste care au mii de săli de sport cu toate dotările posibile, care beneficiază de sponsorizări etc. Cele mai bune gimnaste din lume au, toate, ceva în comun: munca. Mă uit la fel de fascinată ca şi în urmă cu 17 ani la felul în care fetele de gumă se unduiesc, se învârtesc, se aruncă şi aterizează, de cele mai multe ori, în picioare şi îmi imaginez cât au tras de ele, cât şi-au împins limitele, cât şi-au putut forţa articulaţiile ca să ajungă la elasticitatea pe care o afişează la Jocurile Olimpice. Impresionant!

Au mai rămas opt zile până la sfârşitul Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, iar împreună cu Farmec vreau să vă fac un cadou frumos: un tricou semnat de una dintre cele cinci gimnaste care ne reprezintă frumos ţara la Olimpiadă. Nu ştiu care dintre ele va ajunge la voi, va fi ales aleatoriu. Le puteţi vedea pe toate aici.

The Telegraph a făcut un calcul interesant: sportivii români au câştigat până acum impresionantul număr de 292 de medalii la toate olimpiadele la care au participat. Asta înseamnă câte o medalie la fiecare 75.016 de locuitori. Nu sunt sigură că le merităm pe toate, la urma urmei noi nu facem decât să „ţinem cu ai noştri” o dată la câţiva ani, timp în care sportivii se antrenează. Noi uităm de ei până la următoarea olimpiadă, când ne declarăm fani înfocaţi şi sperăm că „ai noştri” vin cu ceva medalii acasă. Iată, ei au venit cu 292 de medalii până acum. Noi ce le oferim lor?

Răspunsul vine de la voi. Lăsaţi un comentariu în care să le mulţumiţi sportivilor din Lotul Olimpic Român pentru munca imensă pe care o depun, zi de zi, ca să avem noi cu ce să ne mândrim la aceste competiţii. De data asta nu voi mai alege eu, ci cu ajutorul Random.org voi desemna câştigătorul sau câştigătoarea tricoului oferit de Farmec şi semnat de una dintre cele cinci gimnaste pe care le vedem zilele astea făcându-ne mândri la Jocurile Olimpice de la Londra.

Concursul se încheie joi, 9 august, când o să aflăm şi câştigătorul. Succes!

Puteţi să vă arătaţi aprecierea şi pe Facebook, folosind aplicaţia creată de Farmec pentru mesaje trimise sportivilor români participanţi la JO2012.

11 thoughts on “Farmec + gimnastele românce = ♥”

 1. Dragele mele dragi,
  Nu va spun pe nume ptr ca voua nici macar numele nu va mai apartin; voi v-ati imprumutat corpul, mintea, sufletul gimansticii si iubitorilor acestui sport, air numele voastre sunt acum branduri, (aproape) ca al Nadiei. De fiecare data cand concurati imi tremura inima ca aceea a unei mame, desi eu n-am deloc instincte materne; de fiecare data cand aveti va rostogoliti prin aer de vreo 3 ori deasupra barnei imi vine sa inchid ochii la aterizare si-mi imaginez cu toata forta de care sunt capabila cum degetele voastre vor strange marginea celor 10 cm ca sa ramaneti pe barna; de fiecare data cand aud zgomotul din sala in momente tensionate ma gandesc cata vointa si ce putere de concentrare si de stapanire va trebuie ca sa nu va cada sau sa va alunece mai intai sufletele … Nu se poate intotdeauna pe prima treapta, dar admiratia si respectul ptr munca si performantele celor mai buni sunt motivante ptr progresul personal, nu-i asa?
  Cu plecaciune,

  o mare admiratoare

 2. Felicitari pentru ca, prin intermediul vostru putem spune cu mandrie ca suntem romani! La cat mai multe medalii in viitor si cat mai multe premii. Suntem mandri de voi!

 3. O data la patru ani putem si noi sa spunem ca suntem mandri ca suntem romani. Asta pentru ca voi in fiecare zi, ati muncit, ati transpirat, ati alergat, v-ati intins, v-ati accidentat doar ca sa ajungeti acolo, sa faceti ce ati visat toata viata. Sa aduceti Romania pe primele locuri, sa le aratati si celorlalti ca se inseala atunci cand fac glume despre romani. Bravo, tot respectul din partea mea .

 4. Dragele mele,

  Va iubesc si va sustin in totalitate. Apreciez din toata inima munca pe care o depuneti si sunt EXTREM DE MANDRA de toate medaliile pe care le-ati obtinut! Felicitari dragelor! SUNTETI MINUNATEEEEEEEEEE!!!!!!

 5. Multumesc pentru ca ne-ati facut mandri sa fim romani, multumesc pentru ca sunteti ambasadorii Romaniei si prin munca voastra suntem un nume si o forta.
  Ma inclin cu respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.