Denisa te învață: fiecare lucru trebuie să aibă locul lui

Ce am uitat să scriu în articolul anterior, care e și-așa destul de dezlânat ca să-l mai editez și să-i adaug detaliul ăsta, este că oricât de multe lucruri ai avea, este bine ca absolut fiecare să aibă locul lui în casă. 

Cheile? La intrare, în cuierul instalat special pentru ele. Nu le mai pierzi, nu te dai de ceasul morții că ești în întârziere și nu știi de unde să le iei.

Hainele? Toate în dulap, iar după ce le iei de la spălat&uscat, ke pui la loc în dulap. Nu pe scaun, nu în cuier, nu le muți de pe fotoliu pe pat și când vrei să te culci, de pe pat pe fotoliu.

Telefonul? Normal că îl iei cu tine peste tot, dar când îl pui la încărcat, pune-l mereu în același loc, în aceeași priză, ca să știi unde e.

Laptopul și toate accesoriile? Fie într-o husă sau geantă, fie într-un loc de unde să știi să-l iei. Nu peste tot, nu pe unde apuci.

Vase, tacămuri, pahare, oale? Fiecare în dulapul sau sertarul său, astfel încât după ce te obișnuiești, să le poți găsi și pe întuneric.

Becurile? În sertarul sau cutia cu becuri. Ațele și foarfecele? În sertarul cu nasturi. Hihihi. Medicamentele? În sertarul sau dulapul cu medicamente, nu împrăștiate peste tot. Pozele? În foldere, sortate pe ani și luni, ca să-ți fie mai ușor să le găsești.

Lucrurile astea le-am învățat de mică, pentru că Mama mi-a tot repetat: pune obiectul ăla la locul lui, ca să știi de unde să-l iei. Mi-a luat vreo 30 de ani, dar mă adaptez, învăț, aplic ce-am învățat și, încetul cu încetul, toate lucrurile mele vor avea locurile lor și nu le voi lăsa altundeva.

De ce așa și nu altfel? De ce să aibă lucrurile locurile lor? Pentru că pierdem foarte mult timp căutându-le aiurea, pentru că dacă știi unde e săpunul atunci când ai nevoie de un săpun nou nu vei pierde 10 minute căutându-l, pentru că e mult mai ușor să faci curățenie într-o casă în care lucrurile sunt la locurile lor decât într-o casă în care toate parcă zboară.

Foto: Sorting, de la Shutterstock

1 thought on “Denisa te învață: fiecare lucru trebuie să aibă locul lui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.