Film: Burnt / Super Chef (2015)

Nu s-au putut abține ai noștri să nu-l traducă! Ce ne-am face noi dacă nu ar fi toate filmele traduse de oameni cu pretenți de creativi, dar cu bac-ul luat din a treia încercare? 

No offence, people, dar așa m-am săturat de adăugiri inutile și de traduceri pompoase, când filmele pot fi lejer lăsate cu titlul original!

Super Chef este, de fapt, Burnt. Adică ars, cu trimitere la bucătărie, unde o mâncare arsă nu e bună de nimic, dar mai ales la viața personală a bucătarului Adam Jones, interpretat de Bradley Cooper (când e ras în cap e Bradley Fărăpăr? /glumă de șantier).

La sfârșitul unei penitențe auto-impuse, Adam vine la Londra ca să își deschidă un restaurant unde să o ia de la zero. A avut o viață agitată, cu droguri, alcool și un comportament de rahat, iar acum vrea să înceapă de la capăt. De fapt, nu chiar de la capăt, că are deja două stele Michelin în portofoliu, ce își dorește el e cea de-a treia stea.

Un bucătar începător, dar talentat, îl primește în casa lui și acceptă să-l plătească pentru a lucra sub el – el e cel care zice că a avea trei stele Michelin e ca și cum ai fi Yoda sau ceva.

Spoiler alert. Când bucătăria e pusă la punct, meniul e perfect și echipa este, aparent, super închegată, Adam nu mai are ce să facă decât să aștepte sosirea inspectorilor Michelin. În seara când aceștia vin, cineva din echipă i-o trage, pentru că la ce-s buni prietenii dacă nu să te „lucreze”?

Spoiler alert. Din fericire, cei de la Michelin nu erau chiar de la Michelin, ci niște ingineri de software din Birmingham (sau ceva), așa că Adam este încă o dată încurajat să nu se întoarcă la vechile și proastele obiceiuri, pentru că, iată, o poate lua din nou de la capăt, în așteptarea inspectorilor care să-i acorde cea de-a treia stea.

Bineînțeles că în bucătărie se găsește și o chefă (cineva să îmi spună cum se zice corect?) de care Adam se îndrăgostește, în film mai apare și o veche iubire care-i plătește datoriile către traficanții de droguri și dispare din peisaj, iar cel mai important, persoana care i-a pus la dispoziție restaurantul și care a investit în visul lui Adam (că nu îți crește, pur și simplu, un restaurant fancy în Londra) este un vechi prieten, îndrăgostit de el. Din nefericire pentru el, Adam nu e gay.

Per total, filmul e unul bun. Nu extraordinar, dar cam de nota 8,5 din 10. Desigur, vouă s-ar putea să nu vă placă sau să vă placă foarte mult. Gusturile nu se discută, doar se mai exprimă, din când în când, pe bloguri. Recomand acest film. :)

1 thought on “Film: Burnt / Super Chef (2015)”

  1. L-am vazut weekend-ul trecut. Avand in vedere ca filmul este despre un subiect de care sunt pasionat, i-as da un 9. mi se pare ca BC chiar a facut un rol decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.