Fimo pe sticlă

Cineva mă întreba dacă ştiu cum se aplică argila polimerică [Fimo, Cernit etc.] pe sticlă şi dacă trebuie arsă după aplicare. O singură dată am lipit un strat foarte subţire de Fimo pe o cană groasă din sticlă, dar mi-a fost frică să o las prea mult la cuptor, aşa că nu s-a lipit bine şi după o vreme rezultatul artistic s-a dus pe apa Sâmbetei chiuvetă. 

Fimo pe sticlă, via ComplexArt.ro

Fimo se poate aplica pe diferite obiecte din sticlă, cu condiţia să fie într-un strat foarte subţire. Eu chiar am avut o lumânare într-un pahar de sticlă, pe care fusese aplicat un strat subţire de Fimo. Era un model „şmecher” realizat prin tehnica millefiori.

Pe blogul magazinului ComplexArt din Timişoara am găsit azi un pahar pe care a fost aplicat Fimo. Autoarea articolului explică acolo cum se face, dar din păcate nu ne dă informaţii despre timpul necesar întăririi materialului în cuptor. Presupun că acesta se ajustează în funcţie de grosimea sticlei.

Roxana, sper că ţi-am răspuns la întrebare. Dacă nu, mai căutăm.

2 thoughts on “Fimo pe sticlă”

  1. http://creativhobby.blogspot.ro/2012/02/fimo-pe-pahar-de-sticla.html

    iata si raspunsul pentru timpul necesar coacerii:

    timi19 martie 2012, 20:03
    Nu, nu se sparge :)
    – deoarece cuptorul se incinge timp de 5 minute, nu mai mult, dupa care se pune sticla intr-o tava si se introduce inauntru lasandu-se maxim 5 min la o temperatura minimima la distanta cat mai mare de flacara; asfel sticla se incalzeste o data cu tava iar aceste 5 minute sunt suficiente pentru ca pasta polimerica sa se intareasca si sa se fixeze; eu nu am patit niciodata sa se sparga, desi am ars diferite obiecte de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.