Frații Cristescu, cetățeni de onoare ai Orăștiei

Din ciclul „Oameni care [ne] fac bine”, astăzi, Emil și Marius Cristescu. Și o veste bună.

Inițiatorii și finanțatorii proiectului Arsenal Park Transilvania, Marius și Emil Cristescu, au fost onorați pentru contribuția adusă la dezvoltarea turismului în regiune și pentru promovarea imaginii acesteia în țară și străinătate, primind titlul de cetățeni de onoare ai municipiului Orăștie. Alături de acestia, a primit titlul de cetățean de onoare și Traian Stoia, directorul societății Timco SA, membră a Bega Grup – care administrează proiectul Arsenal Park Transilvania.

În 2003, Marius și Emil Cristescu, președintele respectiv vicepreședintele Bega Grup, au decis să-și extindă portofoliul prin preluarea de la stat a unei noi socități – fabrica falimentară Rompiro (fosta Chimica Orăștie), complet dezafactată și aflată într-o stare avansată de degradare. Cinci ani mai târziu, în locul atelierelor în ruină, a buncărelor și depozitelor de muniții abandonate, au pornit construirea unei oaze moderne de vacanță, păstrând atmosfera militară care dă exclusivismul unui resort unic în Europa. Proiectul înseamnă o investiție totală de 20 milioane de euro, realizată până în acest moment în proporție de 50%.

Astăzi, Arsenal Park este un complex de vacanță de 4 stele, cel mai întins din România (80 de hectare) și singurul obiectiv turistic cu tematică militară din Europa. Teritoriu nelimitat de aventură, muzeu militar în aer liber, teren de joacă într-un cadru natural de senzație, tabără de antrenament, bază de expediții turistice, furnizor de adrenalină, toate acestea pot descrie inedita destinație de lângă Orăștie.

Odată cu prezența unui astfel de obiectiv, zona a beneficiat de o vizibilitate sporită. Mii de turiști din țară și din străinătate au trecut prin Orăștie via Arsenal Park, iar interesul pentru toate obiectivele turistice și de agrement din regiune a crescut exponențial. Proiectul inițiat de Marius și Emil Cristescu a devenit un reper pe harta de interes a turismului din Europa și implicit orașul și întreaga zonă beneficiază de pe urma acestei stări de fapt.

Jos pălăria pentru frații Cristescu!

3 thoughts on “Frații Cristescu, cetățeni de onoare ai Orăștiei”

  1. Eu zic ca daca tara asta si-ar promova cu mai bine turismul, nu ar mai exista someri, i-ar tara s-ar imbogatii din toate punctele de vedere.

  2. bai da ce simt de afaceri..are unii..baieteii cristescu are bani de la al batran cum zic oltenii…ia prins revolutia capatuiti cum spun iarasi oltenii..ca de….. tataia ….era domn profesor…rau cum zic unii fosti studenti..mai ales cu cei straini..firar mama lor de iredentisti….si iacata si arsenalul!!!!! Denisuca..mai taie din laude..da le dreacuuuu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.