Fumez!

 

Fumez de la 17 ani, adică de fix 7 ani, 7 luni şi 22 de zile şi deocamdată nu vreau să renunţ. Nu vreau mai mult pentru că nu pot, dar asta e altă poveste. În plus, cu toate că ştiu cât rău îmi fac ţigările, mie chiar îmi place să fumez.
E bine că există o zi internaţională de luptă împotriva fumatului, dar nu e bine că de la anul fumătorilor li se va interzice să fumeze în toate locurile publice. Azi noapte am văzut filmul „Thank You for Smoking”, din care am reţinut o replică interesantă: de ce e OK să te legi de mine că fumez, dar supraponderalilor nu le spune nimeni să se lase naibii de mâncat, pentru că au depăşit toate limitele? [e un citat aproximativ, nu am oprit filmul ca să-mi notez exact ce zicea tipul]
Statisticile arată că numărul celor care mor din cauza colesterolului creşte de la an la an. Cu toate astea, nimeni nu-i stigmatizează pe obezi; sigur, ei consumă grăsimi fără să-i afecteze pe cei din jur.
Atunci când voi decide să mă las de fumat, nu o voi face din cauză că pe pachetul meu de ţigări s-a gândit un deştept să scrie, la şapte ani după ce m-am apucat de fumat: „Fumatul creează dependenţă! Nu începeţi să fumaţi!”, nici pentru că voi vedea imagini cu plămâni făcuţi varză, nici pentru că nu mai am voie să fumez în baruri sau restaurante. O voi face pentru că decizia va fi a mea şi nu a lui Big Brother, care îmi poartă de grijă interzicându-mi să fumez în TOATE locurile publice, pentru că eu sunt prea tâmpită să o fac [să-mi port de grijă, that is]. O voi face pentru că nu vreau să am un copil bolnav, pentru că nu vreau să mor chiar foarte tânără etc bla-bla-bla, dar în nici un caz nu o fac când vreţi voi. :D Clar?

1 thought on “Fumez!”

  1. Teodoreanu are un mic text despre fumat, deosebit de frumos. dar, asta nu inseamna sa faci reclama la OTRAVA. stii si tu prea bine ca face rau, si nu numai tie. e placerea ta, esti om matur si toata lumea iti respecta decizia de a-ti distruge sanatatea pe banii tai, dar asta nu inseamna ca eu, intamplator aflat langa tine intr-un loc public, trebuie sa suport acelasi lucru! as pleca mai incolo, dar uneori nu se poate. si afara e la fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.