Găleata verde

Mamei i s-a spart găleata de la mop [de fapt, de mopuri, că avem vreo patru numai într-una dintre băi]. Găleata verde, asortată cu gresia, faianța și 90 la sută dintre obiectele din baie, are o crăpătură – nu sunt responsabilă pentru ea și nu-mi explic cum poate să se crape o găleată care a stat în același loc toată „viața” ei și singurele „plimbări” pe care le-a făcut au fost până la chiuvetă și înapoi. Foarte supărată, mama mă întreabă cu ce ar putea să înlocuiască găleata verde.

– Cu aia roșie, îi spun.
– CARE?
– Aia roșie, care are fix aceeași formă și pe care o ții în balcon.
– A, dar  aia e roșie! Cum s-o pun în baia mea verde?! Nu-i așa că o să-mi cumperi o găleată verde sau măcar una portocalie?
– Nu.

Când a auzit de portocaliu, lui Tata i-a picat fisa:

– Mai stai și tu până la alegeri și-o să primești o găleată portocalie!

8 thoughts on “Găleata verde”

    1. :)) Problema îi că degeaba așteptăm noi alegerile, că ăia candidații dau găleți de proastă calitate. Nu am primit niciodată vreuna, dar din ce-am văzut la teve, îs de-alea nașpa, subțiri etc.
      Deci tot va trebui să cumpăr eu o găleată verde. Sau portocalie.

  1. deci nu doar mama mea are probleme d-astea existentiale. mama are faras si matura verzi din cauza de faianta verzuie in bucatarie. (si borcane de condimente verzi cu galben, si fete de masa si prosoape verzi :) )

  2. Având în vedere că eu asortez şi hârtia igienică din baie cu faianţa, gresia şi restul, o găleată roşie la baie verde mi se pare un sacrilegiu.
    Hai Mama Denisei! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.