Gânduri despre încălţări

Cu acest post despre încălţămintea de damă particip la un concurs, ca să fie clar pentru toată lumea de la început. :P

Majoritatea femeilor au câte un „pitic pe creier”, o pasiune pentru obiecte [încălţăminte, genţi, curele, haine de firmă] dusă la extrem. Eu colecţionez pixuri şi genţi, dar asta nu înseamnă că nu-mi plac pantofii. Am câteva zeci de perechi de încălţări, majoritatea de vară, pentru că vara este singurul anotimp în care îmi permit să-mi fac de picioare [adică să-mi fac de cap cumpărând tot felul de încălţări – şlapi, sandale etc]. Primăvara, toamna şi iarna, pun accentul pe confort, sunt anotimpuri în care nu-mi place să-mi fie frig la picioare.

Nu că vara mi-ar plăcea, dar vara e altceva, e cald, unghiile colorate şi şlapii de tot felul fac parte din ţinuta veselă… Şi trebuie spus că în orice anotimp prefer încălţămintea din piele. Da, da, pielea înseamnă crimă, mor bietele animale pentru ca eu să mă simt bine, da’ oricum mor ele şi pentru ca noi să mâncăm bine, deci dacă tot pot alege să mă încalţ cu pantofi comozi, în care nu transpiră piciorul şi care nu miros urât după a treia purtare, de ce n-aş face-o? O fi încălţămintea din piele mai scumpă decât chinezismele sau turcismele din muşama, dar prefer să cumpăr o singură pereche de încălţăminte pe sezon şi să mă simt bine decât să asortez la fiecare ţinută câte o pereche de pantofi şi să sufăr.

Aşa se face că am două, cel mult trei perechi de încălţăminte de iarnă şi nenumărate perechi de sandale, saboţi şi şlapi de vară. Încă mai caut cizmele perfecte, prin magazinele din Deva şi Hunedoara nu le-am găsit. Şi mi-am promis să nu-mi mai stric banii pe încălţări care nu sunt din piele, pentru că sunt bani aruncaţi.

14 thoughts on “Gânduri despre încălţări”

 1. Foarte buna atitudinea asta… pentru ca intr-adevar suntem prea saraci sa nu cumparam lucruri ieftine.

  P.S.: Cum ai anuntat acum concursul a fost chiar fain. :D

 2. eu tot cu gentile sunt. niciodata nu am destule oricat de multe as avea.
  nu exista acest adjectiv pentru cele aproape 80 de genti ale mele. :D
  si broscutele de plus. am camera mea verde de la atatea broscute. nu ma pot abtine cand vad vreuna. de regula prietenii mei mi le cumpara, dar cand nu se simte nimeni, mi le iau singura.

 3. Magazinul City Chic este magazin de fabrica, la propriu. Cumperi direct de la producator.

  Poti sa cumperi incaltamintea produsa de noi si in Italia, Germania, Anglia, Olanda la preturi duble sau triple. Ca sa nu mai lungesc, cred ca este evident pentru toata lumea avantajele cumpararii direct de la producator.

 4. @denisa , mi se pare mie sau in ultima vreme blogosfera feminina face din ce in ce mai mult campanii de orice fel si au cam uitat de blogging-ul natural ?

 5. Pingback: Denisuca – nevastă de Coşmar » These boots are made for walking

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.