Găsiţi diferenţele dintre cele două bilete

Biletele din imagine au fost eliberate de şoferi ai societăţii BV Dasler din Brad, firma care operează transportul în comun pe ruta Deva – Hunedoara [printre altele]. În poze, diferenţele dintre cele două bilete nu este sesizabilă, dar vă asigur că biletul de sus este o copie xerox – sau fotocopie, cum doriţi.

BV Dasler

Biletul i-a fost eliberat unei persoane care de foarte mulţi ani face naveta de la Deva la Hunedoara şi căreia i-au trecut prin mână câteva sute, poate chiar mii de astfel de bilete de călătorie. Persoana respectivă avea nevoie de un bilet valabil, pe care să i-l deconteze firma la care lucrează. Normal că nu-i convine să primească bilete false de călătorie, pentru că nu le poate deconta. Dar cui să-i pese? Şoferului care, pe la ora 7 şi ceva dimineaţa, „clar în afara graficului” [după cum îmi spune persoana care a primit biletul fals], face un ban „cinstit”, după care îşi dă jos din geam hârtia cu ruta Deva – Hunedoara?

16 thoughts on “Găsiţi diferenţele dintre cele două bilete”

 1. Fac pariu ca patronul firmei la care lucreaza nu va fi incantat deloc. Daca lucreaza la o firma si face „ore suplimentare” pe masina si motorina platita de patron o sa-l dea afara si-o sa-i sparga si fatza.

  Daca e pirat (nu lucreaza pentru nici o firma si e masina lui), Politia va fi sigur interesata.

 2. Din orasul de unde locuiesc eu si pana la Constanta sunt 180 km iar microbuzele care pleaca de aici ar trebui sa aiba numai calatorii de pe scaune.In schimb,soferii se mai opresc si prin satele prin care se trece si ia cam vreo 10 oameni care stau in picioare.Ganditiva cum e vara…sa mergi cu atatia oameni intr-un microbuz(unii uita sa se spele sau deprind miros de la vaci sau oi).Si presupun ca banii calatorilor care stau in picioare ii revin soferului.Si nu sa sesizat nimeni…sunt soferi de ani de zile pe acele masini,si am impresia ca nici nu va face nimeni nimic pentru a impedica lucrurile de genul asta.

  1. Jointule, nu trebuie să-ţi dovedesc ţie nimic, dacă nu crezi, să fii sănătos. Circulă tu cu BV Dasler, primeşte bilete copiate la xerox, apoi te-aştept să-mi spui că am avut dreptate. Doar că – ghinion! – n-o să te ascult.

   Sau tu eşti şoferu’ cu musca pe căciulă?

 3. şoferii rup biletele din cotor (la valoarea călătoriei) folosindu-se de un card sau cartelă telefonică. ruptura rezultată în urma acestui proces este zimţată!!! biletul fals e tăiat/decupat cu foarfeca – are muchia perfectă!! Încercaţi şi voi acasă ;)!!!

 4. eu stiu ca e nevoie pt decont de stampila pe bilet (sau orice alt fel de bon) dupa legislatia contabilitatii din RO. Iar despre xeroxuri….asa reuseam sa fac inca 1/4 de bursa prin ’99, ca nu reuseam sa cersesc suficiente bilete de la calatorii ceilalti. Dar atunci nu era nevoie de stampila. Si viata de student …. „relativizeaza” unele reguli. Sau nu?

 5. pai macar ala ti-a dat bilet ,dar acum de vre-o 6,7 luni nu se mai elibereaza nici bilete iar banii se incaseaza toti………………chiar nu exista nimeni sa se autosesizeze cu privire la nesimtirea celor de la bv dasler…..mergeti pe ruta deva-calan,,,,sau hd -deva sa vedeti nesimtire…nu mai vorbim ca soferii lor fumeaza in timpul mersului sau vorbesc la telefoane,nu ca asta ar fii o problema dar vorbesc porceste,,,ar trebui ca cei care au dat licitatia acestei firme sa se impuste impreuna cu patronul si soferul lor……….sper ca cineva se va sesiza caci in decursul la cateva luni s-au cam furat bani…….fiscul,politia,dna,,nu mai exista in cazurile astea.?

 6. Vai si amar de ea firma de transport! Vad ca postul e de mult insa nu pot sa nu imi exprim dezgustul pentru serviciile acestui transportator, care de circa 7 ani taie si spinzura in transporturile de calatori din Hunedoara! Si culmea, nu aud sa fi fost supusi vreunui control, verificare, nimic… Cam dubios, nu crezi!?

 7. Poi soferii de la sc bv dasler lasa pasageri sa merga pe gratis…cand fetele nu au abonament si isi fac dupa cateva zile soferii le lasa sa mearga fara bilet

  1. Bine ca au bagat Regiotrans trenuri directe la Deva cu 4.4 lei. Numai cu astia circul si e super ok. Ii bag undeva pe microbuzisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.