Gunther Holtorf, un om extraordinar

În 1989, după căderea Zidului Berlinului, soţii Gunther şi Christine Holtorf au plecat din Germania spre Africa, în ceea ce urma să fie o călătorie în jurul lumii. Aveau să fie plecaţi pentru un an şi jumătate, dar cumva au reuşit să petreacă 23 de ani în aceeaşi maşină – un Mercedes Benz G-Wagen botezat Otto, călătorind în toată lumea.

Nu şi-au documentat călătoria pe blog, nici pe Facebook sau Twitter. Gunther a făcut toate fotografiile cu două camere Leica pe film. Atât. În 2010, soţia sa a decedat, dar l-a rugat să-şi continue călătoria. Gunther are acum o fotografie a soţiei sale la oglinda retrovizoare; este felul ei de a rămâne alături de el şi după moarte. Pe mine secvenţa asta m-a impresionat până la lacrimi. 

Nu pot pune filmuleţul / slideshow-ul aici, dar urmăriţi-l neapărat. Mai jos îl puteţi vedea pe Gunther povestind despre întâlnirea cu o hienă, în Africa.

Şi dacă v-a plăcut şi vreţi mai mult, aici e povestea aşa cum am descoperit-o eu în urma primirii unui newsletter de la Pinterest.

sursa foto

4 thoughts on “Gunther Holtorf, un om extraordinar”

    1. @Andrei: „former airline executive”. În Germania nu-i ca la noi, dacă ai muncit toată viaţa, la bătrâneţe fie ai o pensie din care să te poţi întreţine, fie ai economisit nişte bani şi îţi permiţi să-ţi îndeplineşti visele. E simplu.

  1. Pe blogul meu, am primit un mesaj de la dvs spunand doar „..sursa foto..”.

    Imi puteti spune care este sursa acestei fotografie?

    Multumesc din avans,

    Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.