Hai să facem o ştire despre nimic!

„Seria înregistrărilor cu bătăi în şcolile româneşti pare nesfârşită”, zice prezentatoarea ştirilor de la RTV. La aşa o introducere, te-aştepţi să intre în direct ministrul Educaţiei, care să fie interogat cu privire la măsurile care se iau sau se vor lua în cazul elevilor care nu doar că se bat între ei în loc să înveţe, dar îşi mai şi filmează bătăile şi le urcă pe Youtube.

pumni si picioare

De fapt, e doar o introducere pompoasă pentru nişte imagini furate de pe Youtube [pare-mi-se că difuzarea filmelor de pe Youtube la TV contravine cu termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului, da’ cine să respecte toate regulile?] şi – atenţie! – blurate, pentru că televiziunile nu au voie să difuzeze imagini cu minori, cu atât mai puţin cu minori care se bat între ei. Adică violenţă. Între minori.

Bun, şi-atunci ce rezolvă televiziunile de ştiri difuzând aceste imagini? Absolut nimic. Nu fac decât să le dea babelor care se întâlnesc la o bârfă pe casa scării motiv de îngrijorare cu privire la „tineretul din ziua de azi”.

Nişte copii tâmpiţi se bat. Unde-i ştirea? Copiii se bat de când lumea şi pământul. Ce titlu e ăsta: „Pumni şi picioare la şcoală”? Ar fi putut la fel de bine să scrie „Capete, gâturi, trunchiuri, şolduri la şcoală”, pentru că, vedeţi dumneavoastră, copiii se duc la şcoală cu tot corpul, chiar dacă mintea le stă în alte părţi. DEGETE LA ŞCOALĂ! ŞOC ŞI GROAZĂ! VEZI AICI… un video blurat din care nu se înţelege nimic, dar pe care îl comentăm pentru că trebuie să umplem spaţiul de emisie cu ştiri 24/7.

Bravo.

3 thoughts on “Hai să facem o ştire despre nimic!”

  1. Denisa eu personal nu cred ca e vorba despre o stire in sine sau despre oferirea de informatii noua telespectatorilor ci e vorba ca ei sa faca rating.Eu la concluzia asta am ajuns mai ales in ceea ce priveste anumite posturi tv.Nu vreau sa le dau nume,cred ca multi le stiu care sunt,inclusiv tu.
    Pacat ca mass-media s-a degradat asa mult…

  2. Eu nu ma uit la stiri…tocmai pentru ca ma deranjeaza ce se intampla…si numai stiri despre ”accidente”…stiu ca intentia lor este sa informeze publicul…dar mai degraba dau idei la ”psihopati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.