Hotel Minerva din Bucureşti

Cel de-al doilea hotel din Bucureşti la care am fost cazată şi pe care vi-l recomand este Minerva. Primul a fost Caro.

Hotelul Minerva este situat pe Str. Gheorghe Manu, la numerele 2-4. Nu ştiu să vă zic ce-i în apropiere, dar văd că strada este paralelă cu Str. Orlando, pe care sunt aproape sigură că o deţine domnul O. Noi am ajuns cu greu pe strada asta, pentru că GPS-ul de pe telefon ne-a dus la mama naibii, câteva străzi mai încolo, unde nu era, evident, nici un hotel, dar când am pus în funcţiune GPS-ul adevărat, cu doamna Ioana care le ştie pe toate, am ajuns la fix. Atenţie, deci, la softul folosit. Mai nou nu înseamnă neapărat mai bun… [Doamna Ioana are vreo cinci sau şase ani]

„Păcatul” – sau necazul, baiul, cum doriţi – hotelurilor construite în centrul Bucureştiului este că nu prea au locuri de parcare. Hotelul Minerva are o parcare de aproximativ 10 locuri, nu chiar în faţa hotelului, ci pe diagonală. 

Camera în care am stat noi nu era mare deloc, mi-a plăcut în schimb baia. Nu am avut vană cadă, ci o cădiţă de duş închisă cu o mare uşă din sticlă, ceea ce dădea senzaţia de spaţiu mai mare.

La recepţie, un italian sictirit şi cu grave accente de cocalar de-al lor a reţinut-o cam mult pe recepţioneră, aşa că aceasta ne-a cerut scuze pentru faptul că am fost nevoiţi să aşteptăm prea mult până să ne cazeze. Pff, de parcă ar fi fost vina ei că domnu’ Coca Laru avea chef să se dea important în faţa ei şi a celorlalţi doi bărbaţi care-l însoţeau…

În schimb, după ce a plecat Coca, recepţionera ne-a întrebat dacă noi suntem domnii Popa şi Bârgău şi doamna Denisa [da, aveam rezervare, dar nu era obligată să ne recunoască]. Impresionant!

Micul dejun l-am servit în restaurantul chinezesc Nan Jing. A fost un mic dejun cât se poate de european, fără vreo urmă de „chinezisme”, dar după ora 10 restaurantul serveşte mâncăruri chinezeşti. Am putut fuma în sala unde s-a servit micul dejun, ceea ce pentru mine a reprezentat un plus. Pentru fumători, în afara orelor în care se serveşte micul dejun, există un lounge, o „cuşcă” din sticlă amplasată în faţa barului, pe drumul spre lift.

Per total, Minerva este un hotel de nota 8,50. La patru stele m-aş fi aşteptat să am o cameră mai mare, de-asta nu-i acord o notă mai mare.

Următorul hotel despre care o să vă povestesc este Levoslav House, din Sibiu.

13 thoughts on “Hotel Minerva din Bucureşti”

  1. Trebuie sa bag ceva de vina:

    „Am putut fuma în sala unde s-a servit micul dejun, ceea ce pentru mine a reprezentat un plus.”

    Pentru un nefumator era un mare minus. E nasol sa te trezesti „fresh”, iar la micul dejun sa mai iei si cate o inghitiura de fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.