Ich werde nach Österreich… something

În seara asta plec în Austria, pentru câteva zile, împreună cu Sebi şi Scriitorul. Cel mai probabil, voi fi ocupată cu fotografiatul, căscatul gurii şi alte asemenea îndeletniciri, drept pentru care blogul va lua o scurtă pauză – doar până duminică seara, nu vă privez mai mult de prezenţa mea online.

Sau… cine ştie, poate prind vreo gură de net şi vă ţin la curent.

P.S.: Urările pentru mâine le primesc tot aici. :D Douăzecişişase, dacă se întreabă cineva.

34 thoughts on “Ich werde nach Österreich… something”

 1. unde ? in tirol?la lucian? singurul expat din generatia noastra, ca restul … suntem emigranti desi am plecat din clasa 12 si nu de 12 luni
  astept raspuns

 2. Oilele, m-ai rupt cu teutonica ta Denisuca. Ce-ai scris acolo s-ar traduce prin „eu devin catre Austria”, cred ca e bine sa sti :)
  Germana cica e limba in care converseaza scafandri cind sint sub apa, dar orisicit… :)

 3. Distractie placuta tie si lui Sebi!Sa faci multe multe poze,si sa-mi dai si mie :D.Guri de net o sa mai prinzi,cauti un net cafe ceva pe acolo[ daca mai exista,ca numa in romania nu e internet peste tot,si sunt net cafe-uri ] … si ne scrii si tu cateva randuri.
  Inca odata,distractie placuta!

 4. Denisuca, werden cind e singur si de sine statator inseamna a deveni. Werden insa asa cum stiai e si auxiliar de viitor, dar pentru asta el trebuie urmat de verbul caruia vrei sa-i construiesti viitorul – iar verbul asta caruia vrei sa-i faci viitorul se pune la infinitiv si pe ultimul loc in propozitie. In topica germana auxiliarul sta pe locul doi in propoziite si verbul de conjugat pe ultimul loc in propozitie. Verbul pe care il cauti tu acum e „fahren” (a calatori, a te deplasa cu un mijloc de locomotie).
  Propozitia ta deci ar trebui sa sune: Ich werde nach Östereich fahren.

 5. Lasa, se apreciaza efortul! :)

  auzi, la multi ani si sa fii fericita cu al tau VisUrat! :))) ce sod suna :p

  drum bun si chefuiala zdravana!

 6. Pingback: 2008, un an de 42 de GB | Denisuca - nevastă de Coşmar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.