Idee de afacere: „post restant” pentru colete, în București

Știți serviciul post restant al Poștei Române? Nu l-am folosit niciodată, dar este util pentru persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin și vor să primească bani la un oficiu poștal, singurul detaliu pe care trebuie să-l cunoască expeditorul fiind numele destinatarului.

Ei bine, am de multă vreme o idee [de afacere] asemănătoare, dar asta e tot ce am: ideea. O să-i las pe alții, care vor și au cu ce, s-o pună în practică.

Premisa: sunt multe persoane care, aflate în trecere sau într-o scurtă vizită prin/în București, vor să se întâlnească cu cineva dar timpul / traficul nu le permite acest lucru. Mie mi s-a întâmplat de foarte multe ori să nu reușesc să dau de oameni care vroiau să-mi dea ceva sau cărora trebuia să le dau eu ceva. Ori nu aveam eu cum să ajung în locul unde erau ei, ori nu puteau ei să vină până în Gara de Nord sau prin alte locuri, cert e că mi s-a întâmplat să primesc prin curier, la Hunedoara, obiecte pe care nu apucasem să le ridic de la București.

Bucureștiul este un oraș mare, bucureștenii sunt oameni ocupați. Și-atunci mă gândesc că ar fi bine să existe un serviciu privat care să preia colete de la o persoană sau firmă și să le păstreze pentru o altă persoană sau firmă. De exemplu: eu am de dus un colet cuiva din București, ajung în București dar timpul nu-mi permite să umblu / aștept după persoana respectivă. Nu mă apuc să sun după un curier care să vină în trei ore ca să-mi preia coletul, ci mă duc la Depozitul Colet Restant [na, că i-am dat și nume comunist], plătesc o taxă de – să zicem – 10 lei, las coletul pe care am scris numele și numărul de telefon al persoanei care trebuie să-l ridice și eventual primesc un cod [cam ca la Western Union] pe care i-l comunic destinatarului. Acum, destinatarul, când are timp [dar în limita a 24 sau 48 de ore], merge la Depozit și își preia coletul.

Sigur că dacă am nevoie ca Depozitul să-mi păstreze coletul timp de mai multe zile sau săptămâni, taxa crește direct proporțional cu numărul de zile – și-atunci poate că este mai eficient serviciul de curierat rapid.

Investiția necesară pentru afacerea asta ar consta în: chiria, spațiul de depozitare – care poate să fie o

4 thoughts on “Idee de afacere: „post restant” pentru colete, în București”

  1. nu mai e la gara serviciul de bagaje de mana? este cam acelasi lucru, nu? bine, nu stiu daca poate prelua altcineva bagajul, dar ramane de intrebat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.