Inspecția

– Cine îți vine?, mă întreba Buni, de fiecare dată când măturam sau ștergeam pe jos.

– Nimeni, răspundeam eu. Mă enerva cam de fiecare dată, dar era felul ei de a face glumițe. Fac curat pentru că e mizerie.

Zicea așa pentru că o dată am zis că fac curat pentru că „îmi vine inspecția”. Adică venea mama în vizită și când vine mama în vizită, ies mai câștigată dacă mă rup jumate de zi ca să fac curățenie decât să îi văd fața dezamăgită sau să o văd cum se apucă ea de șters și spălat.

Apropo de inspecție, țineți minte când, în copilărie, trebuia să ne pregătim lecțiile, să avem unghiile tăiate, să fim tunși, clasa să fie curată și noi toți să stăm smirnă în bănci, până trecea inspecția? Țineți minte, nu?

No… am aflat la bătrânețe că inspecția aia nu era pentru elevi, ci pentru învățător sau profesor. Ca să ia el o gradație superioară și mai mulți bani.  Nu avea nici o legătură cu noi… ba chiar aveam puterea și nu știam.

3 thoughts on “Inspecția”

  1. Asa e si bunica- mea. Trebuie musai curatenie, cand iti vin musafirii. Problema e ca, atunci cand eram eu mai mica, musafirii veneau neanuntati, asa ca trebuia facuta curatenie aproape zilnic. Mereu era ceva de facut :)))
    Asadar, astazi, bunica-mea vine la mine si e ceva de genul: „vaaaiii, da’ uite cat praf ai, daca vine cineva la tine?”. Mereu i-am aratat cum, la mine, din cauza ca stau intr-o zona foarte circulata, praful se pune in maxim 1 ora dupa ce il stergi si inca ii explic faptul ca in zilele noastre, musafirii anunta daca vin in vizita. Ba chiar asteapta sa ii inviti tu, nu prea se mai autoinvita la tine :))

    Eu n-am prins-o pe aia cu inspectia la unghii, dar am prins inspectiile alea, la ore, unde ni se zicea mereu: „Maine aveti inspectie!!!” si eram toti kkti pe noi, ca deh, era INSPECTIE si trebuia sa fim smirna si toba de carte. Evident inspectia venea abia dupa o saptamana, iar atunci cand venea, de fiecare data, inspectoarea statea in spate si nici nu ne baga in seama. Crapa ceva de mancare si statea cu nasul in hartii.

  2. Daaa, păi cum să uit de inspecție?? Toată școala știa și noi trebuia să fim pregătiți la fiecare oră, pentru că nu anunțau la ce clasă urmează să vină. Era toți cuminți în bănci și ne tremurau picioarele de fiecare dată când cineva ciocănea la ușă.

    Ehehe, vremuri….

  3. nu stiu daca am ceva probleme cu memoria dar nu-mi aduc aminte de inspectiile la scoala :)) la gradinita parca tin minte ca ne controla sa avem unghiile taiate. la scoala ne mai cauta de paduchi in clasele primare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.