Întrebare despre asigurările de viaţă

O prietenă care locuieşte în Italia m-a rugat să-i dau un sfat despre asigurările de viaţă. Vrea să-i facă tatălui ei o asigurare de viaţă mixtă şi mi-a spus că ea s-a gândit la ING, dar voia să afle şi părerea mea.

Părerea mea, neavând experienţă cu companiile de asigurări, este inexistentă. Nu aş recomanda nimănui Omniasig, din cauza asta. ING, în schimb, este o bancă prietenoasă, eu am cont la ING de vreo cinci ani şi sunt mulţumită de cum am fost tratată până acum. Dar în afară de aceste două nume, zău că n-aş şti să spun care-i cea mai bună companie de asigurări, cine plăteşte la timp şi cine nu, cine are cele mai bune oferte etc.

Înţeleg că asigurarea mixtă presupune să plăteşti lunar o sumă de bani, iar după o perioadă de X ani, dacă persoana asigurată e încă bine-merci, primeşti banii înapoi cu dobândă sau, dacă persoana asigurată decedează, beneficiarul asigurării primeşte în momentul decesului suma pentru care a fost încheiată poliţa de asigurare. Asta mi-a zis prietena mea, v-am zis că eu n-am idee despre cum funcţionează asigurările de viaţă. Nu aştept nimic de la nici o Mătuşă Tamara, deci nu m-a interesat subiectul. Şi sunt prea împrăştiată ca să îmi fac eu o asigurare de viaţă pentru care să plătesc lunar.

Întrebarea pentru aceia dintre voi care au asigurări de viaţă este: care-i cea mai bună companie de asigurări? Aţi văzut vreodată bani înapoi de la vreo companie de asigurări? Dacă da, care?

Vă mulţumesc. Prietena mea, Alina, o să urmărească răspunsurile voastre şi o să vă mai întrebe câte ceva, eu doar moderez.

12 thoughts on “Întrebare despre asigurările de viaţă”

 1. Daca întrebi un asigura-tor , fiecare va zice ca e mai bun ca celalalt .
  Cred ca cam toți marii asiguratorii oferă cam acele-as servicii , cei mai serioși as zice ca ING și Raiffeisen Tiriac .

 2. Cred ca sunteti constienti ca fiecare parere este una subiectiva si bazat, in cel mai bun caz, pe criterii subiective.
  La nivel mondial, Axxa Asigurari este cea mai mare companie de profil (dupa cifra de afaceri proprie si dupa cea a reasiguratorilor). In Romania este intrata recent. In tara noastra, ING (trebuie reverificata informatia ca nu sunt sigur de ea) a platit cel mai mult, valoric vorbind, daspagubiri pentru polite de viata/sanatate.
  Recomandarea mea este Grawe. Nu vand asigurari, ci am avut una incheiata la o societate ce a fuzionat cu Grawe. Mi-am primit valoarea capitalizata fara nici o problema.
  Oricum, discutiile trebuie conduse de client, nu de consultantul de asigurari. Trebuie sa stii bine ce vrei, nu sa il lasi sa iti vanda ce are el nevoie.

 3. Pai modereaza: 5 comentatori, 3 vanzatori (agramati) de polite. Si on-topic: mai bine cauta Alina o varianta in tara de adoptie, in .ro asigurarile astea n-au depasit nivelul de ‘atasata la credit ca sa fie rata mai mica’.

 4. @Catalin C, care sunt cei 3 vanzatori de asigurari? Si de ce sunt agramati? Inca ceva: mi se pare trist sa condamni bancile doar pentru faptul ca tu nu vezi valoarea unei asigurari de viata/de sanatate/de bunuri.

  1. @Paval: 1. Asa mi s-a parut mie, oi fi gresit la numaratoare. 2. vezi comentariul #4. Si inca ceva: n-am zis ca nu vad rostul, spuneam doar ca la noi sunt cam praf toate, plecand de la rca si terminand cu aia de viata.

 5. Eu si cu sotia mea am avut asigurari de viata cu capitalizare de la ING si contractul s-a derulat foarte bine pana la final si ne-am primit banii acumulati. Referitor la dobanda cumulata aici e o discutie mai ampla, dar una peste asta noi am avut o experienta placuta cu ING.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.