Invazia tabletelor

Ieri, magazinul online Koyos anunţa că oferă cele mai recente modele de tablete, dar și tablete cu prețuri accesibile. Am pus comunicatul aici, dacă vă interesează.

Azi a venit rândul celui mai mare magazin online din România, eMAG.ro, să anunţe că introduce pe piaţa locală ultimele modele de tablete lansate de marii producători la nivel global.

Dezvoltate pentru utilizatorii care îşi doresc un plus de mobilitate şi eficienţă, tabletele reprezintă o nouă gamă de produse care combină într-un echipament de mici dimensiuni performanţa de calcul şi o interfaţă mult mai interactivă şi natural de folosit – direct cu mâinile libere, oferind utilizatorilor posibilitatea de a fi tot timpul conectaţi la internet şi de a consuma orice fel de media, de la pagini web la filme HD şi jocuri.

Blackberry PlayBook, o tabletă destinată profesioniştilor, are două camere Full HD, un procesor dual-core şi îndeajuns de multă memorie pentru a juca o gamă diversă de jocuri. Nu arată rău, dar când toată lumea merge pe Android, e cam aiurea să… urinezi împotriva vântului.

Motorola XOOM, cu sistem de operare Android 3.0 Honeycomb, are procesor dual-core NVIDIA Tegra. Ar fi şi mai drăguţă dacă ar fi un picuţ mai ieftină.

Asus EEE Pad Transformer – design ultra-subţire şi ecran luminos de 10 inci. Datorită tastaturii opţionale, tableta se transformă într-un laptop ultraportabil, capabil să ofere până la 16 ore de funcţionare. Dacă te apuci să-i pui tastatură, boxe, poate şi-un webcam, nu mai e tabletă, zic eu!

Acer A500 – procesor dual-core NVIDIA Tegra şi sistem de operare Android 3.0. N-aş mai da atâţia bani pe un Acer nici dacă aş avea foarte, foarte mulţi.

Acer Iconia, o tabletă multi-touch cu procesor performant AMD Dual Core şi sistem de operare Windows 7. Bla bla bla bla bla, tot Acer e, deci nu, mulţumesc.

Archos 101 şi Archos 70 IT, cu sistem de operare Android, destinate utilizatorilor care îşi doresc o experienţă web completă. Şi-s ieftine ca braga. Bine, nu chiar ca braga, dar mai ieftine decât alte tablete.

Samsung Galaxy Tab P1010 combină cu succes elemente din segmentul telefoanelor mobile cu puterea oferită de o tabletă ultraportabilă.

Apple iPad 2 – fără comentarii.

Prestigio Multipad poate fi conectată la monitor sau televizor şi reprezintă o soluţie excelentă pentru pasionaţii de multimedia. Şi nici foarte scumpă nu-i.

Dell Streak – tabletă ultraportabilă, capabilă să înregistreze videoclipuri la rezoluţie HD 720p.

Voi ce-aţi alege dintre toate astea?

5 thoughts on “Invazia tabletelor”

  1. Eu nu as alege niciuna, si ti zic si de ce:
    1) Costa mult
    2) Nu iti poti face treaba cu ele (Adica, scris un email rapid, instalare aplicatii, etc.)
    Pentru cei ce vor doar sa navigheze pe internet si sa-si acceseze blogul e ideala, dar la banii astia, eu ti-am mai zis cred am un un Notebook de 17.3” HP ProBook 4720S, ditai laptopul si la niste performante foarte bune.

    Deci, tine de fiecare si la ce il foloseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.