IQOS și Heets – fumatul capătă un nou înțeles

UPDATE 14 martie 2018: Se pare că fumătorii, de fapt, pufăitorii de IQOS-uri trag cu mai mult spor din țigări, ca să își ia doza de nicotină. Deci n-ar fi chiar atât de harmless cum au fost marketate. Oricum, eu sunt pentru mai puțin fum, că fumătorilor oricum nu le pasă de plămânii lor!

UPDATE 15 ianuarie 2018: Înțeleg că ar fi ceva scandal legat de testele celor de la Philip Morris.  Citiți și trageți-vă propriile concluzii. Oricum, cea mai logică este că fumatul de nici un fel nu este sănătos. Decât fum, mai bine abur, dar decât abur, mai bine nimic. Părerea mea de fost fumător.

De când m-am lăsat de fumat (decembrie 2014), am devenit o nazistă anti-fumat. Nimeni nu scapă de o mică predică, ai mei aud la fiecare țigară aprinsă „iar fumezi?”, evit să stau pe terase unde se fumează și în general mă feresc cât pot de mult de fumul de țigară. Spun toate astea ca să fie clar de la început că nu fumez, nu încurajez fumatul și nu sunt de acord cu el. 

IQOS = “I quit ordinary smoking”

Sigur, era o vreme când consideram că fumul de țigară mă afectează doar pe mine, că oamenii din jur pot să tacă din gură, pentru că nu ajunge fumul la ei – închid ușa și gata, ce atâta scandal, doar nu trece fumul pe sub ea?! Ei bine, acum știu că trece. Acum înțeleg că fumatul nu îl afectează doar pe fumător (ei nici nu simt că i-ar afecta, simt doar plăcerea normalității), ci și pe cei din jurul său. Că fumul, deși fumătorul nu-l simte, se împrăștie în jur și deranjează.

De-asta scriu, acum, acest articol. Nu ca să încurajez consumul de tutun, ci ca să le prezint fumătorilor o șmecherie de care, poate nu au auzit: IQOS, sistemul care îți permite să fumezi fără să faci fum. Pentru fumătorii înrăiți, e mană cerească: pot „fuma” și în locurile unde fumatul este interzis, pentru că IQOS nu face fum. IQOS este un dispozitiv care încălzește țigara*, lăsând în urmă mai puțin miros, fără foc, fără fum, fără scrum și fără lichid (asta pentru fumătorii care se chinuie cu țigări electronice). Dispozitivul IQOS încălzește tutunul la o temperatură de 350 de grade Celsius, fără să îl ardă, pentru a elibera aroma de tutun. Prin comparație, țigările ard la 850 de grade Celsius. Și put. Și fac fum.

*Țigara folosită pentru IQOS nu este una obișnuită. Ce, credeați că e cineva fraier să inventeze doar aparatul, fără să îți ia banii zi de zi? :) Ei bine, nu. Philip Morris a inventat Heets, țigările speciale pentru acest dispozitiv.

Ce nu știam eu este că aceste minunății au fost inventate în urmă cu trei ani în Japonia. Evident, japonezii, mereu primii la toate. Chiar mă miram că am văzut într-un vlog despre prețurile din Japonia reclame la IQOS și mi-am zis: uite, au apărut și în Japonia. De fapt, țigările IQOS au apărut și la noi. 

Photo Credits:  vaping360.com/iqos-phillip-morris/

Ce vreau să zic? Mă bucur că viitorul înseamnă, pe lângă mașini electrice și haine inteligente, pe lângă case care te alertează când ai inundație, și țigări fără fum. Aveam deschis, în browserul telefonului, un tab cu site-ul lor încă de acum o lună și am tot zis că scriu acest articol, până acum, când am văzut la Manafu articolul despre faptul că Philip Morris investește o căruță de bani în dezvoltarea acestor produse din tutun cu potențial de risc redus.

2 thoughts on “IQOS și Heets – fumatul capătă un nou înțeles”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.