ISPA, te „iubesc”!

De câteva zile, muncitorii euromâni au ajuns cu înlocuirea conductelor şi pe strada mea. Sigur, mă bucur nespus că o să am conducte noi şi că apa de la robinet n-o să mai pută a mâl, transpiraţie sau caca. Mă bucur şi că asta se face pe banii lu’ Mătuşa Tama Europa, că îi suntem dragi şi vrea să avem şi noi, românii, apă curată.

Dar cum programul este pus în aplicare de către românii încă neintegraţi în UE, eu aflu că rămân temporar fără apă doar atunci când deschid robinetul şi nu curge decât aer, or eu aer am destul, mi-ar fi plăcut să ştiu din timp că azi nu voi avea apă, ca să nu-mi programez pe ultima zi spălatul hainelor, de exemplu…

5 thoughts on “ISPA, te „iubesc”!”

  1. Mda, şi la mine au găurit asfaltul cîteva zile. Schimbau ţevi de la ora şapte. Trotuarul arată urît acum, cîrpit. Am apă. Nu am avut gaze. Acum am şi gaze…

    Nici pe noi nu ne-au anunţat. Am aflat la fel ca tine.

  2. Hai sa lamurim niste lucruri. Acele conducte din fata resedintei, pe care le cunoastem si blamam toti, distribuie apa spre locuinte. Faptul ca apa „pute a mal, transpiratie sau caca” nu are legatura cu acele conducte. „Aroma” asta de mal este specifica apelor din zonele de ses. Toti cunoastem izvoarele montane si diferentele dintre apa din acele zone si ce curge la robinet. In schimb transpiratia si caca se datoreaza in general apei statute. Apa potabila trebuie sa indeplineasca un standard, iar acel standard accepta un numar mare de microorganisme care prospera in timp. Apa ajunge sa stea uneori in recipientele de inmagazinare datorita lipsei circulatiei sau folosintelor. Desigur, conductele se degradeaza si ele in timp, dar nu ele sunt de vina pentru ce spui tu. In concluzie, daca apei ii lipseste calitatea, o poti utiliza direct de la sursa, avand acelasi rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.