Kaufland ne scoate din foame. Sau ceva

Am scris, în urmă cu mai bine de un an, un articol în care mă plângeam că înainte de Paști, Kaufland s-a gândit să scoată din ofertă Coca-Cola la sticle mai mici de 2,5 litri. Iată că au trecut 14 luni și în continuare din Kaufland nu se poate cumpăra Coca-Cola decât la badoacă de doi litri jumate. 

Păi ce facem, ne batem joc? Luăm bani de la BERD ca să „scoatem România din foame” combatem sărăcia în România, dar ne alegem furnizorii după bunul plac?

Nici de data asta nu boicotez Kaufland-ul. Are prețuri bune* și e relativ aproape de mine, pentru Auchan ar trebui să fac cam 15 kilometri cu mașina, deci se duce naibii toată economia, iar Penny, Profi și Lidl sunt OK, dar sunt mai degrabă minimarket-uri față de gigantul Kaufland.

Nici nu vreau să-mi amintesc câte poze am, în telefon, făcute la Kaufland-ul din Deva, unde la unele produse prețurile sunt în permanență mai mici decât la cel din Hunedoara. De exemplu, un anumit tip de hârtie igienică, marcă proprie, costă 3,49 la Deva și 4,29 – sau pe-acolo – la Hunedoara. Cafeaua solubilă Brasero la 100 de grame are mai tot timpul un preț mai mic la Deva. De ce se întâmplă asta? Chiar crede cineva că devenii sunt mai săraci decât hunedorenii? Noi, ăștia din comuna Hunedoara, ne permitem să dăm mai mult pe orice, că și-așa nu avem atâtea alternative, cum au devenii?

*Ai naibii, au ieftinit toate alimentele, dar au mai adăugat pe ici, pe colo, prin locurile esențiale, cum ar fi la dischetele demachiante marcă proprie, pe care le cumpăram cu 3,29 lei și care acum costă 3,99, fără drept de apel. Ăsta-i prețul, dacă nu-ți convine, dă 5-6-7 lei pe altele. Pam pam.

Dar vă mulțumim că ne-ați scos din foame.

Foto: Kaufland, de la Shutterstock

5 thoughts on “Kaufland ne scoate din foame. Sau ceva”

  1. Kaufland, alaturi de Penny sunt cele mai bune magazine pe raportul calitate/pret. Dar nu stiam ca la ei difera preturile in functie de magazin.

    1. Ba, și încă sunt diferențe destul de mari. Se pare că devenii au putere mai mare de cumpărare și fac „trafic” mai mult, în timp ce la Hunedoara, deși magazinul e mereu plin, oamenii merg mai mult pentru cumpărături mici și pentru a beneficia de aerul condiționat. :P

  2. Eu imi fac cumpraturile la Kaufland si sunt destul de multumita. Insa n-am putut sa nu observ ca reducerea TVA-ului, la anumite produse a fost compensata de cresterea pretului.

    1. Să știi că eu chiar am urmărit prețurile la câteva produse și chiar au scăzut, deși înțeleg că nu era obligația comercianților să le scadă neapărat, ci au făcut-o mai mult pentru publicitate.

      Oricum, de când cu loteria bonurilor, am toate bonurile și pot verifica. De fapt, eu le adun cam de un an…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.