KristallWelten sau Lumea cristalelor Jvarovschi

În cea de-a doua zi în Austria, Lucian ne-a dus în Wattens, la Lumea Cristalelor Swarovski [KristallWelten].

Biletul de intrare a costat 10 euro/căciulă, iar la ieşire, pentru cumpărături de peste opt euro, dacă prezinţi biletul, ţi se returnează doi euro. După ce ne-am minunat de arta din parc [aşa se numeşte cea de-a şaisprezecea parte a expoziţiei de la KristallWelten], am intrat în… capul „uriaşului” care scuipă apă [destul de multe poze are şi Sebi].

Arta in gradina - KristallWelten, Austria, 2008

YES to all - KristallWelten, Austria, 2008

Intrare - KristallWelten, Austria, 2008

Cuvinte la intrare - KristallWelten, Austria, 2008 [1]

Cuvinte la intrare - KristallWelten, Austria, 2008 [2]

Aşa cum a scris şi Sebi, dintre cele 15 încăperi pe care le-am vizitat, vreo trei sau patru au fost OK, în rest am avut parte de artă contemporană care, cel puţin pe noi, ne-a depăşit. De cum am păşit în prima încăpere, Teatrul Mecanic, mi-am promis să nu-mi aduc copiii în vizită acolo. Creepy este cuvântul care defineşte cel mai bine încăperea asta.

Apoi, am intrat în domul de cristal şi am uitat de teatrul mecanic şi creepy de dinainte. O încăpere fenomenală, magnifică, uimitoare, cu o acustică senzaţională şi cu jocuri de lumini – aşa aş descrie, pe fugă, Domul de cristal. Toată lumea ar trebui să meargă la KristallWelten, fie şi numai pentru acest dom!

KristallWelten, Austria, 2008 - Domul de cristal [1]

KristallWelten, Austria, 2008 - Domul de cristal [2]

KristallWelten, Austria, 2008 - Domul de cristal [3]

KristallWelten, Austria, 2008 - Domul de cristal [4]

O altă idee faină mi s-a părut Ice Passage, adică pasajul din gheaţă. În momentul în care treceai prin culoarul ăsta – şi era musai să treci, pentru că întreg muzeul a fost gândit în aşa fel încât să nu poţi rata nici o încăpere -, o lumină albastră îţi urmărea paşii, dîndu-ţi senzaţia că păşeşti pe cristale sau bucăţi de gheaţă; senzaţia era amplificată de nişte difuzoare amplasate în perete, la nivelul gleznelor, de unde se auzea spărgându-se gheaţa pe care călcai tu.

KristallWelten, Austria, 2008 - Ice Passage

La ieşire, după ce-am văzut toate chestiile pe care mi le-aş fi putut imagina, dar mai ales chestii pe care nu mi le-am imaginat vreodată, am intrat în cel mai mare showroom Swarovski, unde se puteau cumpăra de la „bebelouri” din cristal la 700 de euro până la bijuterii [de exemplu, cercei de 35 de euro], pixuri cu cristale [12,80 euro], set de creioane colorate cu câte un cristal în capăt – culmea fiţoşeniei, dacă mă-ntrebaţi pe mine! – sau tricouri cu cristale şi în general orice ţi-ai putea imagina, „placat” cu cele mai cunoscute cristale din lume.

KristallWelten, Austria, 2008 - Swarovski showroom

De cumpărat n-am cumpărat decât două brelocuri, pentru că am vrut să avem o amintire de la KristallWelten şi oricum nu ne aflam acolo pentru şoaping, ci pentru a admira şi fotografiá. ;) Iată-l pe al meu:

KristallWelten, Austria, 2008 - Breloc Swarovski [1]

KristallWelten, Austria, 2008 - Breloc Swarovski [2]

No, atât. Cam toate informaţiile de care aţi putea avea nevoie se găsesc pe site-ul oficial KristallWelten.

9 thoughts on “KristallWelten sau Lumea cristalelor Jvarovschi

  1. Pingback: Bling-bling, dar până unde? « Denisa Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.