Lit, maşinuţa „wow” pe două roţi. Din 2014

Is it a bird? No! Is it a plane? No!

E maşină? Nu, pentru că are doar două roţi. E motocicletă? Nu, pentru că stai înăuntru ca într-o maşină, nu călare, ca pe un „motor”. E o maşinuţă „wow” pe două roţi, iar din 2014 o s-o vedem şi pe străzile noastre. Bine, când spun „noastre” mă refer la ţările ceva mai dezvoltate, că altfel există şi Segway de mulţi ani şi nu le prea vezi în România. Eu, cel puţin, nu am văzut niciuna. Doar în Germania, în urmă cu vreo cinci ani, am văzut un Segway în realitate. 

Prototipul poartă deocamdată numele de C-1 [dar există deja un C1 de la Citroen, deci probabil că îi vor spune altfel] şi se vrea a fi un autovehicul cu dimensiunile unei motociclete şi siguranţa oferită de o maşină. Ce mi se pare foarte interesant la ea este stabilitatea aproape incredibilă. Dacă producătorii de motociclete ar fura secretul celor de la Lit Motors, probabil că am vedea mai puţine accidente „pe două roţi”. Sau faptul că este atât de stabilă o face mai puţin rapidă? Nu-mi dau seama, dar sunt sigură că ne lămureşte motociclistul familiei, când se trezeşte.

Am descoperit de multă vreme [două luni, în termeni de Internet, înseamnă foarte mult timp] maşinuţa asta, iar acum, când am căutat mai multe informaţii despre ea, am aflat că din 2014 va începe producţia ei în serie. Ce vedeţi în pozele de mai sus zic eu că-i Photoshop, în realitate ea arată – deocamdată – ca o conservă pe două roţi. Sunt curioasă ce preţ va avea.

Ceva asemănător am văzut la Cristina Bazavan: Renault Twizy.

via fubiz

11 thoughts on “Lit, maşinuţa „wow” pe două roţi. Din 2014”

  1. Segway au paznicii din Afi, Segway gasesti de inchiriat in Herastrau la „Roata”, Segway este chiar foarte raspandit in RO :)

  2. Cat de funny e. Partea proasta este ca v-a costa foarte mult si nu toti or sa si-o permita. In Romania o s-o vedem foarte tarziu, ca na, multi dintre romani inca, circula cu dacia 1310.

  3. Ai zis la inceputul articolului de Segway: eu m-am plimbat cu unul prin Praga si pot spune ca e interesanta experienta. In 2-3 minute inveti sa-l folosesti.

    Duminica am fost la Arsenal Park si am vazut ca si acolo aveau de inchiriat. Daca vrei sa „te dai” mergi acolo, ca-i aproape de tine :)

  4. Segway au si cei de la paza Iulis Mall Timisoara, cat priveste C1 e interesanta, insa eu am ceva cu siguranta pe care ti-o confera autoturismul in cazul unui impact, am avut unul si de atunci nu prea agreze vehiculele mici ….desi ,, norocul ” meu, de ceva saptamani sunt ,, obligat” la servici sa ma deplasez cu un Fiat 500….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.