Ca să nu fim luați prin surprindere… cum ne pregătim mașina pentru iarnă?

Vine iarna, de fapt, în unele locuri a venit deja. Noi, la Hunedoara, îl așteptăm pe Moșu’ cu soare. Cu dinți, dar avem soare!

Cred că pentru cine nu a făcut-o deja, este un moment bun pentru a pregăti mașina de iarnă. Deși nu sunt deloc fană, iarna la noi durează câteva luni bune, iar pregătirea mașinii pentru sezonul rece poate ajuta la evitarea unor costuri inutile sau a unor defecțiuni în timpul vremii nefavorabile. 

O investiție de o oră sau două de pregătire este tot ce-ți trebuie pentru a fi în regulă cu mașina, bineînțeles, dacă nu e salvată de la programul Rabla, caz în care ai nevoie de mai multe ore de muncă. Vremea rece pune presiune mai mare pe vehicul, anumite piese și echipamente se uzează mai repede. În timpul verii totul e mai ușor, chiar și întreținerea mașinii.

În infograficul de mai jos sunt expuse cele mai importante lucuri pe care trebuie sa le facem la începetul iernii, ca să nu avem probleme. Mai multe informații despre subiect puteti vedea pe site-ul oficial Dexiz, unde se face o analiză mai detaliată a acestei probleme. Mie mi-a plăcut ideea de infografic pentru îngrijirea mașinuței.

pregatire-iarna-dexiz

sursa foto

2 thoughts on “Ca să nu fim luați prin surprindere… cum ne pregătim mașina pentru iarnă?”

  1. Buna seara, ca si inginer auto indraznesc o mica completare fata de cele relatate de dumneavoastra, este foarte important sa avem in vedere si nivelul de incarcare al bateriei de acumulatori, pe scurt, o simpla verificare ne poate oferi o liniste pentru sezonul rece, toate cele bune.

  2. Eu deja am trecut prin iarna saptamana trecuta. Mi-a cedat termometrul din bord. So…. yeah

    Si probabil ca o sa mai cedeze lucruri in timp. Ca mna, e veche masinuta si face km gramada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.