Lunea mâinilor îndemânatice: cuburi de gheaţă din cafea, cu lapte

Am tot văzut chestia asta pe Pinterest şi chiar dacă mi-am propus s-o încerc de multă vreme, abia acum i-a venit rândul. Dacă fac de două ori cafea la espressor într-o zi, mai mult ca sigur îmi va rămâne o ceaşcă de cafea pe care nu o mai beau şi o s-o arunc. Şi de fiecare dată când arunc cafea, mă doare sufletul! Aşa că dacă tot e vară şi am la îndemână forma din silicon pentru cuburi de gheaţă, am decis să renunţ la gheaţa făcută din apă şi să fac cuburi de cafea îngheţată.

Procedura e cât se poate de simplă: cafeaua rămasă după ce ţi-ai „făcut plinul” pe ziua respectivă nu o arunci, ci o torni într-o tavă pentru gheaţă la fel cum ai face cu apa. Diferenţa e că o să te murdăreşti un pic şi dacă nici congelatorul nu te ajută, o să verşi nişte cafea în sertarul în care pui tava, dar nu e nimic grav. 

Cuburi de cafea îngheţată cu lapte

După câteva ore [în cazul meu, de pe o zi pe alta], vei scoate din congelator cuburi de cafea îngheţată pe care le pui într-un pahar şi adaugi lapte.

Cuburi de cafea îngheţată cu lapte

În paranteză fie spus, ador noile bidoane de 1,8 litri pe care Zuzu le-a scos pe piaţă fără să se laude în vreun fel! În sfârşit, simt că ne apropiem şi noi de lumea civilizată – cafea „to go”, lapte la half a gallon [un galon are 3,78541 litri, probabil cei de la Albalact au făcut un studiu de piaţă şi au concluzionat că românul nu va cumpăra aproape patru litri de lapte odată, de aici şi bidoanele de jumătate de galon] etc.

Cuburi de cafea îngheţată cu lapte

În câteva minute, cuburile de cafea încep să se dezgheţe, laptele se colorează şi tu ai cafea cu gheaţă care-i numa’ bună pe căldurile astea. Nearuncând cafeaua rămasă din ziua precedentă, ai făcut economie, ai o băutură fancy şi răcoritoare şi nici nu te costă nimic.

Cuburi de cafea îngheţată cu lapte

Presupun că dacă beţi cafeaua îndulcită, veţi avea nevoie de nişte zahăr, care se dizolvă mai greu în laptele rece decât într-o cafea fierbinte. Aici vă descurcaţi cum puteţi, fie încălziţi laptele puţin ca să se dizolve zahărul, fie folosiţi miere, fie nu vă mai îndulciţi deloc cafeaua – e mult mai bună aşa, zău.

Cuburi de cafea îngheţată cu lapte Cuburi de cafea îngheţată cu lapte

Poftă bună!

13 thoughts on “Lunea mâinilor îndemânatice: cuburi de gheaţă din cafea, cu lapte”

  1. Ce idee buna, mai ales ca eu imi fac gomaj cu zat de cafea si de multe ori arunc cafeaua (lichida) :P. Super ideea, iar congelatorul meu ingheata in cateva ore :D
    PS: Cred ca zaharul pudra e perfect in situatia asta, se dizolva mai repejor.

      1. Pentru ca rareori se intampla se beau cafea (prefer frappe-uri, capucino, alte derivate) si altcineva nu are cine sa mi-o bea asa ca…

  2. PS: Am facut si eu cuburi de cafea inghetata, iar inainte sa le bag la congelator, am pus zahar in fiecare compartiment si am reusit sa nu vars nici un strop la depozitare :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.