Lunea mâinilor îndemânatice: 4 idei pentru acasă

Pe scurt: câteva idei care vă scutesc de spălat vase, vă ajută să nu mai aveți săpunul moale și ud, vă pot face spălatul părului mai ușor.

1. Cum faci să nu mai ai săpunul umed?

Soluția ar fi o săpunieră cu găuri, eventual și cu o tăviță dedesubt… dar dacă nu ai chef de cumpărat chestii prin casă și tot ce îți dorești este ca săpunul (mai ales Dove, că ăla se înmoaie imediat) să nu mai fie mereu ud ca o curcă beată, atunci poți pune în practică această idee simplă: câteva benzi de cauciuc trase peste săpunieră țin apa la distanță de săpun – și invers!

sapuniera 2

sapuniera 3

2. Șamponul preferat, la îndemână

Până când toți producătorii de cosmetice or să-și dea seama că ne-ar face viața mult mai ușoară dacă ar ambala absolut toate produsele cosmetice în recipiente cu pompiță (OK, nu și rujurile ori fardurile, dar în rest, tot ce-i lichid trebuie pus în sticlă cu pompiță sau fâsâitoare!), ne putem face noi viața mai ușoară transferând produsele pe care le folosim frecvent în recipiente reciclate.

sampon in sticla cu pompa

Eu am făcut așa cu un șampon foarte bun, dar pe care ungurii l-au ambalat în ditamai sticla de un litru. Am recuperat o sticlă cu pompă de la un gel de curățare a feței pe care cu greu l-am terminat și am pus în ea șampon. Sigur, dozarea nu e foarte eficientă, trebuie să apăs de cinci-șase ori pe pompă ca să am suficient șampon, dar măcar nu stau cu ditamai sticla în brațe încercând să-mi torn șamponul pe cap, când totul în jur e ud și cald și ceață!

3. Cum să nu mai speli farfuria

Pe asta a gândit-o altcineva, dar mi se pare foarte tare ideea: dacă ești atât de leneș, pui folie de plastic pe farfurie, pui mâncarea, mânci (fără cuțit, că n-ai făcut nimic dacă tai folia!), arunci folia și ta-daa!, ai o farfurie curată!

lenea de a spala farfuria

4. Un sfat general, de umplutură

În final, dacă vrei să ai o bucătărie ordonată, pune mâna și fă ordine în dulapuri și sertare! Nu-mi spuneți că la voi e ordine, că mă duc în lume! La mine toate obiectele au locuri bine stabilite, dar dacă numai eu știu care-s acele locuri… normal că numai eu știu să le pun la loc!

femeia in bucatarie

6 thoughts on “Lunea mâinilor îndemânatice: 4 idei pentru acasă”

  1. Ce tare e aia cu folia, nu m-as fi gandit niciodata (pe aia cu pompitele si cu fas-urile le aplic de mult) !!! Tre’ sa o experimentez si cu ciorba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.