Ada Kaleh, probabil cea mai frumoasă cafenea din județul Hunedoara

Să fim înțeleși: e vorba despre cafeneaua recent deschisă în mall Shopping City Deva, nu de cafeneaua din oraș, la care nu am fost niciodată. Am fost la multe filme în ultima vreme și dacă a trebuit să ne întâlnim cu cineva în mall, ne-am întâlnit la Ada Kaleh.

O dată pentru că e singurul loc în care se fumează și chiar dacă noi doi nu mai fumăm, avem destui prieteni fumători, și apoi pentru că e chiar acolo, la jumătatea distanței dintre intrare și Cinema City.

ada kaleh deva shopping city 04 cafea la nisip

Pe Facebook, am zis că Ada Kaleh din mall este localul cu cel mai fain design din județul Hunedoara. Încă nu m-a contrazis nimeni. V-am mai arătat, pe blog, cafenelele Jos Pălăria, în care nu se fumează, și restaurantul 4 Colțuri, pe care l-am redescoperit recent. O să vă mai arăt câteva locuri faine, văd că aceste articole vă plac foarte mult – primul a adunat cele mai multe like-uri din istoria acestui blog: 3.700 până acum, iar cel de-al doilea, peste 130 de aprecieri. Mi se pare interesant și e un indicator al faptului că asta vă doriți să vedeți pe blogul meu – și asta o să continui vă arăt, lucruri și locuri frumoase din județul meu (sau din alte părți, dacă mai ajung, pe unde mai ajung).

ada kaleh deva shopping city 02

Ce vă mai pot spune despre Ada Kaleh: berea Becks costă 5 lei, cafeaua la nisip tot 5 lei, sucurile din gama Coca-Cola costă 4 lei, există mai multe tipuri de cafea, până la 10 lei, dacă am reținut bine, dar e cafea gourmet.

ada kaleh deva shopping city 07

Localul nu are baie, din fericire, baia mall-ului e relativ aproape. Când se va deschide magazinul cu articole sportive Hervis, o să fie vizavi de Ada Kaleh, până atunci însă, Ada Kaleh e ușor de găsit: înainte spre cinema și imediat pe dreapta, cum intrați în Shopping City Deva pe ultima intrare, nu cea dinspre Auchan și nici cea din mijloc.

ada kaleh deva shopping city 03

Îmi plac canapelele turcoaz, dar la fel de mult îmi plac scaunele de bar puse în vitrină, de unde poți vedea oamenii care merg spre food court, spre casino, Altex sau spre cinematograf, în aceeași măsură în care și ei te văd pe tine cum stai și-ți bei cafeaua ca mușcata în geam.

ada kaleh deva shopping city 05

ada kaleh deva shopping city 06

Localul primește de la mine nota 10, pentru că pot și pentru că simt că merită.

Parola wifi: adakaleh.

2 thoughts on “Ada Kaleh, probabil cea mai frumoasă cafenea din județul Hunedoara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.