Luni, ziua a cincea fără apă

Nu am apă nici acum, joi dimineaţă se face o săptămână de când tot aştept o minune, dar între timp a ajuns Sebi acasă şi mi-a reparat calculatorul, adică mi-a curăţat sursa. Cel mai mult mă distrează în toată povestea asta cum au reacţionat ziarele locale: deloc. Singurul ziar care a publicat un articol despre cei 10.000 de hunedoreni care de câteva zile stau fără apă a fost Adevărul de Seară; nu mă aşteptam, sincer. Mă aşteptam de la Hunedoreanul, care are sloganul „Noutăţi de pe strada ta”, să vină cu ceva… noutăţi de pe strada mea. N-ai să vezi!, cum spunea Vecinu’, odihnească-se în pace.

Poate că faptul că nişte oameni stau de aproape o săptămână fără apă o să reprezinte o ştire atunci când unul dintre ei se va îmbolnăvi? Păi atunci să ştiţi că vecinului de sub mine i s-a îmbolnăvit un copil, pentru că după două zile fără apă, i s-a oprit centrala termică şi acum stă într-un frig cumplit. Norocul lui este că are pereţi şi un acoperiş, pentru că în rest nu are decât să se descurce. Şi mai grav este că acel copil este handicapat şi trebuie îngrijit altfel decât unul ca noi. Dar astea sunt amănunte neinteresante pentru un cotidian care are drept model ziarul Libertatea. Întâi să vadă sânge, apoi se scrie şi ştirea. Mda.

Viaţa la bloc fără apă curentă m-a determinat să nu mai vreau să stau la bloc. Atâta timp cât igiena şi sănătatea mea depind de administratorul unei asociaţii de proprietari căruia i se rupe de mine, prefer să am eu contract cu fiecare furnizor de servicii. Şi dacă pentru asta va trebui să mă mut la casă, ei bine, o s-o fac. Prefer oricând să rămân fără apă, gaz, curent sau Internet pentru că nu am plătit decât să risc asta de fiecare dată când un colocatar nu-şi plăteşte taxele. Da, aş renunţa la „confortul” de a locui la oraş pentru asta. Oricum, în rarele momente când ies în oraş, ajung la Deva, cu maşina. Şi-atunci de ce să mă chinui într-un oraş care nu-mi place, când pot să huzuresc în casa mea, cu fântână, tufe şi alte „luxuri” pe care acum nu le am? Exact. Degeaba. Aşa că după ce se rezolvă problema cu apa, voi încerca să vând apartamentul în care stau.

Şi la final, pentru descreţirea frunţilor, vă prezint Emergency Yodel Button – pentru că nu se ştie când ai nevoie de un „yodel” şi n-ai de unde să-l iei!

7 thoughts on “Luni, ziua a cincea fără apă”

  1. naşpa să nu ai apă mai ales în oraş unde nu prea se găsesc fântâni de regulă. :)

    Oricum, ca idee, nu te îmbolnăveşti de la frig. Răceşti sau iei gripă de la altcineva, frigul doar înrăutăţeşte boala.
    Apropo cum vă descurcaţi cu toaleta, spălatul hainelor, vaselor şi a propriului corp? Hai, că la mâncare merge şi apa plată (testat).

  2. Stii ce nu pricep? Instalatia la centrala termica se umple cu apa cand o deschizi prima data toamna si dupa aia tot timpul se recircula. ( de aia se scoate cat mai mult din aer, sa nu rugineasca caloriferele).

    Ca sa ia iar alta apa ar trebui sa te apuci pe nespusa masa (si fara rost, doar daca te mananca undeva) sa iti golesti instalatia.

    Oricum ar fi, tot naspa e situatia si cine n-ar vrea la casa? :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.