I did it again: mi-am schimbat culoarea părului!

Numai ce ziceam că părul meu aproape portocaliu face parte din „brandul” meu și că nu intenționeaz să schimb culoarea prea curând, că m-am și răzgândit. 

De fapt, nu m-am răzgândit (ce Balanță tipică). Am vrut doar să încerc o culoare mai îndrăzneață, fără „obligații”. Prin urmare, mi-am vopsit părul cu un nuanțator, că tot eram curioasă cum funcționează. Niciodată până acum nu mi-am nuanțat părul – fie l-am vopsit, fie l-am decolorat, fie l-am lăsat în plata domnului, dar niciodată nu l-am nuanțat. Ce folos?, îmi ziceam.

Am stat eu așa și m-am gândit de câte ori pe an îmi vopsesc părul:

 • de Revelion, că nu se poate altfel
 • de Valentine’s și/sau 1 + 8 Martie
 • prin iunie, când e ziua mamei mele (opțional)
 • august – ziua lui Sebi și perioadă de concedii, multe poze, deci trebuie să am multă culoare în păr
 • octombrie – de ziua mea, normal
 • de Revelion (rinse and repeat)

Deja am lăsat să treacă Valentine’s Day fără să-mi fi vopsit părul și a crescut de la Revelion, aveam o grămadă de fire albe și arăta ca naiba. Dar îmi era și lene/groază să îl vopsesc cu vopsea, întotdeauna trag de timp și îmi ia câteva ore până îl vopsesc, spăl, până adun prăpădul din baie etc.

Așa că mi-am cumpărat două plicuri cu nuanțator Loncolor Trendy, nuanța R6 – „roșu Techno”. Acest nuanțator se vinde doar în seturi de câte două plicuri, deci dacă ai părul scurt sau mediu și vrei să-l nuanțezi, ești obligat să iei două plicuri. Eu oricum le-am folosit pe amândouă, pentru că am părul lung și Mama mi-a zis că nu îmi va ajunge unul singur.

Pentru că avea consistența unui balsam sau a unei măști de păr și părea greu de aplicat, am lungit crema nuanțatoare cu un pic de apă, cât să capete consistența unui șampon.

Problema mea cu nuanțatorul este că aplicarea se face exact la fel ca a unei vopsele. De unde speram că voi aplica nuanțatorul ca pe o mască de păr și îl voi clăti rapid, am ajuns la a-l aplica pe păr cu pensula, la a sta 25-30 de minute cât să acționeze (OK, am stat aproape o oră, but who’s counting?) și apoi la a-l clăti.

Și am clătit, frate… Am clătit cel puțin 10 minute și încă mai ieșea roșeață din el! La un moment dat, am renunțat și am aplicat balsam, am mai stat un pic, l-am clătit și pe ăla, am mai dat cu multă apă, încă mai curgea apă roz, vana era toată roz, am oprit robinetul și gata. Estimez că și la următoarea spălare voi avea parte de apă roz.

Iar vana (cada, pentru ne-ardeleni) am curățat-o cu Cif Super Cream și cu o perie de la IKEA. Nu am clătit-o imediat după ce mi-am clătit părul și s-a „înrozit”! The horror!

par rosu

Dar, trebuie să recunosc, rezultatul este WOW! Dacă aș găsi o vopsea permanentă care să arate atât de bine pe părul meu, aș fi fericită. Știu că după prima spălare o să am un păr doar vag roșiatic și după alte câteva spălări voi reveni (sper!) la culoarea mea, portocaliul Garnier 7-40 cu care îmi tot  deschid culoarea părului de ceva vreme încoace.

Pe de altă parte, când mama mea și-a nuanțat părul cu o culoare mai închisă, a avut un mic șoc, pentru că nici după a treia spălare culoarea nu s-a estompat – și era un fel de mov închis!

Per total, experiența a fost așa și-așa. Adică deși sunt mulțumită de rezultat, nu m-aș grăbi să repet experiența, pentru că:

 • prețul nuanțatorului este aproape același cu prețul vopselei de păr. Garnier 7-40 costă între 10 și 13 lei, depinde de unde o cumperi și când. Loncolor Trendy costă între 8 și 10 lei, deci tot pe-acolo.
 • aplicarea este la fel de greoaie, clătirea părului de vopsea fiind mult mai ușoară decât clătirea după ce ai aplicat nuanțatorul.
 • nuanțatorul te avertizează încă de pe ambalaj că NU ACOPERĂ FIRELE ALBE. Culmea, mie mi le-a acoperit. E drept că nu știu dacă după prima spălare va arăta la fel de bine, dar sunt mulțumită de rezultat; chiar mă așteptam la o culoare mai puțin intensă și la o mai slabă acoperire a firelor albe. Și am multe fire albe de păr.

Aș zice că scorul este de 1-0 pentru vopsea, care se aplică la fel, acționează tot în aprox. 30 de minute, costă cam la fel de mult, dar este permanentă. Chiar sunt curioasă cât va ține minunea.

Totuși, pentru cine nu are curajul să își vopsească părul într-o altă culoare, un nuanțator poate fi o bună „perioadă de probă” cu acea culoare. Vezi dacă-ți place și dacă da, faci pasul cel mare.

17 thoughts on “I did it again: mi-am schimbat culoarea părului!”

   1. Merci! O s-o țin minte, deși 45 de lei e mult față de 10-11 cât a fost nuanțatorul Loncolor ăsta și… la câtă bătaie de cap implică o vopsire temporară, parcă pe viitor aș merge pe vopsirea permanentă. Măcar știi de-o treabă.

    Știi cum îmi e perna? ROZ! Toată e roz! :))

   1. @Denisa Bârgău: Nu există un fel de fixator, de pus după spălat pe păr?
    Eu nu am curaj, nu am curaj pentru păr roșu, dar am pielea albă și tare fain gotic aș ieși:)
    În rest, pentru între vopsit, cărările zig zag mai confundă puțin privitorul la rădăcinile crescute:)

  1. Dar cum îl vopsești? Și cât de des e prea des? Eu am zis: cam de 5-6 ori pe an, o dată la 2 luni, chiar dacă mai crește și se vede urât la rădăcină. Și ce urăsc este că părul meu, nevopsit, se unge ca naiba de repede, pe când cel vopsit e mai OK.

   1. Pai cand era rosu aprins il vopseam la 3 – 4 saptamani, pentru ca se decolora super repede. Foloseam prin rotatie, nuantator si vopsea. L-am cam zapacit, plus ca a fost decolorat de vreo 2 ori pana sa ajung la rosu (trecerea a fost de la negru). :D
    In prezent sunt vopsita intr-o nuanta de aramiu si ma vopsesc la 3 luni. La vara ma cam bate gandul sa-l fac din nou rosu, dar nu sunt sigura ca o sa-mi si iasa, iar de decolorat nici nu vreau sa mai aud!

 1. Ciao! In cat timp ai revenit la culoarea initiala? Din cate am inteles rezista max 12 spalari. Alaltaieri m-am vopsit si eu tocmai cu acest nuantator si nu mi se potriveste,am fost blonda, si am iesit un rosu foc, deci as vrea sa scap cat mai repede de ea.:)

  1. Până și acum, după atâta timp, mai iese roșu din el :(
   Urmează să mă vopsesc cu permanentă, că mi-a crescut mult părul, dar cu nuanțator nu o să mă mai „înroșesc” niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.