Miliarde de români au văzut pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara!

„Contul de Facebook al Primăriei Municipiului Hunedoara a depăşit astăzi patru milioane de accesări şi a strâns peste 22 de mii de aprecieri”, zice o ştire prezentată la o televiziune locală. Televiziune care nu ştiu exact a cui este „pe persoană fizică”, dar despre care toată lumea ştie că-i „a lui Arion”, Viorel Arion fiind primarul municipiului Hunedoara.

Nu cred că sunt, de toţi, 10 milioane de români cu acces la Internet, aşa că e destul de greu să-i aduci pe jumătate dintre românii cu acces la Internet pe pagina ta de Facebook în condiţiile în care pagina are 22.000 de like-uri. Şi totuşi, de ce scrie în statisticile furnizate de Facebook „4.047.995”? Păi dacă te uiţi cu atenţie, vezi că e vorba despre „Friends of Fans”.

Ştiţi teoria Six degrees of separation? Cam aşa e şi cu cele patru milioane de oameni pe care crede Primăria Hunedoara că i-a [le-a?] „atins”. Teoretic, cei patru milioane de cetăţeni ar putea să afle de existenţa paginii de Facebook a Primăriei Hunedoara, dacă fiecare dintre cei 22.000 de fani ar comenta sau ar da „like” la o poză sau la un status postat de administratorul paginii. Practic, dacă dintre cei 22.000 de fani doar 1.000 comentează, apreciază, vizualizează, apăi atunci doar atâtea vizualizări sunt.

Reach potenţial? Păi aşa şi eu pot spune că pagina de Facebook a blogului meu, o pagină de care mă ocup cel mult trei minute pe lună, are 233.693 de vizualizări şi „peste 300 de aprecieri”. Numai că aş minţi. Pagina respectivă are 338 de like-uri la ora la care scriu acest articol. Pe lângă asta, Facebook îmi spune că 233.693 de oameni este numărul TOTAL de „Friends of Fans”. Pun cursorul deasupra micuţului semn de întrebare de lângă acest număr impresionant şi aflu că el reprezintă: „The number of unique people who were friends with people who liked your page as of 6/26/13”; pe româneşte, numărul persoanelor care erau prietene cu oamenii care ţi-au apreciat pagina, la data de 26 iunie 2013.

denisucablog

Nici vorbă de vizualizări, dar dacă Facebook a zis, de ce să mai stăm noi să ne batem capul cu definiţii? Scrie acolo PATRU MILIOANE? Scrie, deci atâtea VIZUALIZĂRI avem, şi cu asta am încheiat discuţia!

Recunosc că nu urmăresc pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Hunedoara cu foarte mult interes. I-am dat un like, îmi apar pe wall postările, aflu despre ce se mai întâmplă în oraşul meu, dar nu stau să caut nod în papură. Numai că… de data asta m-a deranjat că deşi un om bine intenţionat le-a atras atenţia celor care se ocupă de pagină că au greşit, în loc să-şi recunoască greşeala, ei au preferat să facă o ştire despre cele patru milioane de vizualizări. Ba mai mult, din câte observ, au şters comentariile acestuia. Că aşa se face treabă, cu cenzură şi fără critici!

primaria hunedoara pe facebook

Dacă vă întrebaţi ce-i cu titlul, mergeţi pe blogul lui Ovi Sîrb şi vedeţi ce scrie sub fiecare articol: „Peste 36 de milioane de români cu drept de vot citesc zilnic acest blog! Fii şi tu unul dintre ei!”. Diferenţa dintre Ovi şi Primăria Hunedoara este că el glumeşte.

7 thoughts on “Miliarde de români au văzut pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara!”

  1. Au dat si hunedorenii cu batul in balta.
    Numai Cancan o poate gafa asta. Zilele trecute au scris despre accidentul din Muntenegru si au pus o imagine cu un autocar rasturnat pe sosea. Bravo ba ziaristilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.