Modă de ghişeu: unghiile negre

Persoanele care lucrează la calculator se murdăresc foarte repede pe mâini. Persoanele care lucrează la calculator şi mai umblă şi cu bani – de exemplu, casierele – se murdăresc şi mai repede pe mâini.

Şi cum faci, ca femeie, să nu ţi se vadă jegul de sub unghii, dacă trebuie să stai 8 – 12 ore la serviciu şi să lucrezi cu publicul? Îţi vopseşti unghiile cu ojă neagră, pentru că aşa vei ascunde jegul care se va aduna sub ele şi vei scăpa de privirile scârbite [sau nu*] ale clienţilor.

Prima tipă la care am văzut unghiile negre lucrează la poştă şi mânuieşte plicuri, colete, chitanţe, timbre, ştampila aia grea, tuşiera, hârtii imprimate, chitanţe de mână, pixuri, mouse şi tastatură. Şi cu toate astea se lucrează în schimburi, deci degeaba curăţă ea tastatura dacă vine colega şi i-o umple de jeg. Aşa că de când o ştiu – şi sunt opt ani de când stau în Hunedoara, are unghiile date cu ojă neagră. Nu e emo, pare femeie serioasă şi cu capul pe umeri. Şi chiar mi s-a părut că e cool cu unghiile alea negre.

Pe a doua doamnă de ghişeu [hai, că sună bine, faţă de „vacă cu cabină”. Oricum, nu zic aşa decât cui merită] cu unghii negre am întâlnit-o azi la Domo. Avea, săraca, doar nouă unghii, la arătătorul mâinii drepte nu avea deloc :( dar alea nouă pe care le are sunt negre. Ştiu ghişeul de la Domo şi ştiu sigur că lucrează mai multe persoane la acelaşi calculator, pentru că plătesc în fiecare lună rata la laptop. Ei bine, tastatura aia era jegoasă rău, plină de praf şi alte mizerii, mouse-ul la fel de mizerabil, acelaşi de mai bine de un an, iar doamna asta tasta întruna.

Şi atunci mi-a picat fisa: ele îşi vopsesc unghiile cu negru din necesitate. Pentru că jegul care le înconjoară îşi face „drum” până sub unghiile lor şi ar arăta dizgraţios cu unghiile parţial înnegrite. Aşa că le înnegresc ele de tot.

23 thoughts on “Modă de ghişeu: unghiile negre”

 1. E foarte adevarat ca pot si putorile astea sa curete tastatura si mouseul din cand in cand si nu ar mai fi atat de mult jeg. Dar e grele curatenia asta :D

  O alta metoda pentru a nu aduna jeg sub unghii este sa le ai scurte. Eu le tai mereu „la zero” si tastez mai usor, plus ca e ceva mai igienic decat sa adun sfantul stie cate chestii sub „french”, ca si aia se poarta. E clar ca nu sunt o doamna cool insa, dar nu mor

  1. @Dojo: Dom’le, cum se cunosc Balanțele astea între ele. (Tot Balanță Dojo, nu? Nu mă-nşel). Şi eu tot foarte scurt. Uneori cu ojă, de cele mai multe ori nu am vreme şi de ojă.

 2. Undeva cam scartaie logica, pentru ca oja nu trebuie sa fie neagra pentru a ascunde negrul de sub unghii, ci opaca. Deci oja neagra are aceleasi „calitati” ca si cea rosie, verde, albastra, roz, lila, crem, oranj…

 3. cand lucrezi la ghiseu, cu bani, cand freci tastatura non stop cred ca cel mai bine e sa ai unghii taiate scurt si date cu lac incolor. e practic si daca se ciobeste de`a lungul zilei oricum nu se vede. in rest, spalat des pe maini.
  ce am observat la astea de la ghisee e manichiura urata, unghii prea lungi, prea colorate si ora degradata.
  oja neagra ma tenteaza, de obicei am oja inchisa la culoare (rosu-inchis) dar as incerca si cu negru.

 4. Da. Şi eu prefer oja neagră şi nu sun emo, sunt rockeritză.
  Şi se poartă unghiile date cu ojă neagră ;)
  Mai folosesc şi albastru, verde… :D
  Şi nu’i aşa Winnie, că poţi să te dai cu xce culoare că nu se vede… pt că dak te dai cu verde de exemplu, se poate vedea pe marginea unghiei! Aşa că negrul este cel mai indicat. Şi eu îl folosesc, da’ nu lucrez la casierie sau mai ştiu eu ce. :)

 5. sunteti incuiati la minte…eu folosesc oja neagra de 5 ani,am 19 ani si nu ca sa acopar jecul…imi fac unghiile odata la 2 zile!!astea-s idei aiurea…oja neagra nu inseamna emo!!invatati s afaceti deosebirea intre un emo si o rockeritza….rock on

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.