Monopoly Millionaire: primul milion te face câştigător

Cam asta m-a ţinut pe mine ocupată în ultimele două săptămâni: 

monopoly millionaire

Prima dată am jucat Monopoly anul trecut, acasă la Gaben. Atâta mi-a plăcut că n-aş mai fi plecat de-acolo şi nu m-aş mai fi oprit niciodată din jucat. Da’ a trebuit să mă întorc, pentru că oamenii ăia mai aveau de mers la lucru, am şi eu un serviciu unde eram aşteptată… no, treburi de-astea.

La sfârşitul lui 2012, Sebi a primit jocul ăsta: Monopoly Millionaire, care are avantajul că se termină destul de repede. Nu apuci să faci prea multe tranzacţii, să-ţi construieşti case şi hoteluri [o singură dată am folosit hotelurile şi credeţi-mă că am jucat câteva zeci de ture]. Totul e să aduni cât mai mulţi bani şi să fii primul care ajunge la un milion.

Ce-mi place în mod deosebit este faptul că banii de hârtie au fost înlocuiţi cu nişte cartoane foarte groase – teancuri de bani – care nu se îndoaie, nu se rup şi nu se pierd. „Pionii” [maşinuţele] sunt aşa şi-aşa, dar în rest e un joc perfect. Singura lui hibă e că îţi trebuie măcar un partener ca să-l joci şi dacă nu prind pe nimeni cu chef de jucat… stau şi mă uit la el. Deşi Sebi l-a primit, eu am jucat cel mai mult, când cu Mama, când cu el.

Îmi place şi-l recomand, dar mare atenţie: mi se pare că dă dependenţă!

8 thoughts on “Monopoly Millionaire: primul milion te face câştigător”

  1. De mult mi-am dorit și eu un Monopoly, și aș fi vrut să-l primesc cadou. Dar se pare că voi fi nevoit să mi-l cumpăr eu :p Și ar mai fi și problema partenerului de rezolvat :)

  2. Prima dată am jucat Monopoly acum mai bine de 30 de ani și m-a captivat pentru mult timp. Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat o idee bună pt un post :-)

  3. In timpul facultatii eram si eu pasionat de Monopoly, chiar destul de mult.

    Insa ceea ce m-a facut sa renunt la el e faptul ca, in general, apare tot felul de favoritisme intre jucatori, care schimba soarta jocului. In 90% din cazurile in care am jucat, daca era si un cuplu la mijloc, unul din cei doi castiga.

  4. Si eu am jucat o perioada indelungata Monopoly dar intre timp m-am plictisit de el si am trecut la Catan, care mi se pare super super interesanta. Deci sunt o iubitoare a board game-urilor am o colectie impresionanta acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.