Moş Crăciun şi copiii cuminţi

Pentru că au fost foarte cuminţi, cele mai cuminţi, la Mino şi Georgi Defta a venit Moş Crăciun. Probabil cel mai darnic moş din viaţa lor, ceea ce m-a bucurat nespus. Lidia, mama lor, era vizibil copleşită de cadourile primite şi de atenţia pe care familia ei a primit-o în ultima vreme.

Am mers la Bârcea Mare vineri, împreună cu Sebi şi Claudiu. Claudiu este jurnalist la Glasul Hunedoarei şi le-a mai făcut fetelor o vizită pe la începutul lunii. Acum şi-a mobilizat nişte prieteni şi a adunat pentru fete 500 de lei şi cadouri de Crăciun. Două maşini au adus şase oameni, spiriduşi ai lui Moş Crăciun, încărcaţi cu plase, saci şi cutii pline de alimente, haine, dulciuri şi încălţăminte. Cred că am exagerat puţin, pentru că literalmente le-am umplut casa de daruri. Cu toate astea, atunci când dintr-o cutie au „răsărit” nişte cornuri cu ciocolată, Georgiana i-a cerut voie mamei sale să mănânce unul. În timpul ăsta, Claudiu a ajutat-o pe Minodora să pună o parte dintre cadouri sub bradul frumos împodobit pe care familia Defta l-a primit de la Praktiker Deva.

Georgiana tocmai avusese serbarea de sfârşit de an [uite un cuvânt – serbare – pe care nu-l mai auzi prea des dacă nu ai copii în jurul tău], aşa că „spiriduşii” au ascultat şi câte o poezie spusă de fetiţele cuminţi.

Dintre toate dulciurile primite de fete, Mino s-a bucurat cel mai mult de biscuiţii Oreo şi de nişte iaurturi Paula, semn că publicitatea funcţionează încă de la cele mai fragede vârste. Mino ne-a făcut chiar şi o demonstraţie de mâncat „corect” a biscuiţilor Oreo: răsuceşti, lingi crema, apoi îl bagi în lapte…

           

Vreau să vă mai mulţumesc o dată pentru banii şi cadourile pe care le-aţi trimis pentru fete. Datorită vouă, familia Defta a avut un Crăciun mai bun decât în alţi ani; fericit nu ştiu dacă a putut fi, pentru că oricâte cadouri ar fi primit, tatăl lor nu a fost acolo să se bucure împreună cu ele. Dar sunt sigură că au avut un Crăciun mai bun decât ar fi fost dacă nu aţi fi existat voi, spiriduşii lui Moş Crăcun: Larisa, George-Răzvan, Octavian, Edwin, Gabriela, Oana, Ioan, Maria/Luminiţa, Constantin, Silviu, Nicoleta, Carmen, Dan, Laura, Adrienn, Bogdan, Constantin, Cristian, Ştefan-Viorel, Mitică, Marcel, Mihail, George şi Andreea.

Încă o dată vă mai rog să-mi spuneţi, pe mail, link-urile pe care să vi le trec în blogroll-ul special creat pentru „spiriduşii” lui Moş Crăciun. Nu pot să-mi dau seama, doar după numele voastre, ce bloguri aveţi. Vă mulţumesc!

8 thoughts on “Moş Crăciun şi copiii cuminţi”

  1. Pingback: Retrospectiva foto a anului trecut: pe unde am fost, ce-am văzut și ce-am făcut în 2011 « Denisa Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.