Şi la mine a venit Moşu’

Da, la Moş Crăciun mă refer.

Nu a venit în persoană, era prea ocupat să-i viziteze pe copiii cuminţi, dar mi-a trimis, prin curieri, o grămadă de cadouri. Eu nu-l aşteptam, dar dacă el a considerat că merit cadouri, numa’ bine.

Starbucks

Primul cadou a venit de la Starbucks, via The Practice. Un foarte simpatic şi util tumbler pentru o cafegioaică adevărată, care nu iese din casă, până în ora 18, fără cafeaua la purtător. În prima „tură” doar atât am primit, cafeaua s-a pierdut pe drum. Apoi am primit şi o pungă de cafea boabe, pe care am măcinat-o şi care încă îmi bucură zilele.

Trebuie să menţionez că m-au sunat cei de la Cargus şi şi-au cerut scuze pentru coletul incomplet pe care l-am primit – apreciez gestul, deşi mai mult aş fi apreciat să primesc coletul intact. Mii de mulţumiri, Starbucks! Drept mulţumire, mi-am lipit pe spatele tabletei un sticker cu Starbucks primit în vară, la Cluj Brands Tour. :)

Vodafone

Sebi s-a întors de la Bucureşti, ca de fiecare dată, cu un ceva mic pentru mine: o cană de cafea primită de la Vodafone în cadrul party-ului organizat de Cristi Manafu. Pe cana de culoare roşie scrie „Happy Blogging” şi asta va fi, în 2012, cana mea de cafea de acasă. Poate voi scrie mai des pe blog! Mulţumesc, Vodafone!

Nokia

Pentru că i-am trimis Moşului un tweet care i-a plăcut, Nokia România m-a premiat cu un tricou sărbătoresc şi o cană termosensibilă – din neagră devine albă ca laptele atunci când pun cafea fierbinte în ea. N-am apucat să mă bucur prea mult de ea, pentru că mi-a rechiziţionat-o mama. A fost fascinată de felul în care se „decolorează” în contact cu apa fierbinte.

Farmec

Nici fetele de la Farmec nu m-au uitat şi mi-au trimis, prin V+O Communications, o cremă hidratantă, un ser pentru ochi şi buze şi un demachiant, dar şi o agendă de pus la colecţie [mai am una şi de anul trecut, când Farmec îşi făcea intrarea, timid, în social media – va să zică, sunt hipsteriţă, pentru că eu am vizitat fabrica Farmec dinainte de a fi cool!] şi un foarte fain calendar de birou, de fapt un fel de organizer.

Danone

De la Danone am primit o străicuţă plină cu bio-bunătăţi: tagliatelle cu trufe, zacuscă tradiţională, o ciocolată neagră făcută „de mână” şi un borcănel cu cea mai bună dulceaţă pe care am gustat-o vreodată. Pe borcănel scrie „Reţete Vechi – Confitură din prune de Voineşti în must de struguri”, nu e greţos de dulce aşa cum sunt dulceţurile făcute de bunicile mele şi dacă o vedeţi pe undeva, vă recomand s-o cumpăraţi, pentru că face toţi banii [indiferent cât de mult ar costa!].

Norocul face să fim doi pişco bloggeri în familie, aşa că am primit şi borcanul lui Sebi de confitură. Dar mai bine vă spun ce scrie pe cealaltă etichetă: „Specialitate realizată artizanal după o reţetă veche, de la 1892. Din prune, must concentrat din struguri Sauvignon Blanc, suc de lămâie. Produs în România de SC Reţete Vechi SRL, Calea Plevnei, nr. 242, Bucureşti”. De-li-cioa-să! Mulţumesc, Danone!

Roşia Montană Gold Corporation

RMGC mi-a făcut un cadou foarte original: un „lingou de aur” în interiorul căruia se găseau câteva ciocolăţele cu cafea, calendar de birou, agendă şi, cel mai fain cadou, un pix în interiorul căruia se găsesc foiţe de aur.

Sebi a zis, pe Twitter, că i-au venit dividendele. Mie nu-mi place să le dau haterilor apă la moară, aşa că vreau doar să le mulţumesc celor de la RMGC pentru că s-au gândit şi anul ăsta la mine. Poate anul viitor, când voi mai face o vizită la Roşia Montană, voi veni cu poze mai puţin deprimante şi voi constata că RMGC a început, în sfârşit, activitatea pentru care se află în România deja de prea mulţi ani. Sper să fie aşa! Mulţumesc pentru cadou, RMGC şi The Practice!

Secret Santa #dinRomânia

Nu în ultimul rând, de la un Moş Crăciun pe care l-am aflat a fi Dragoş Asaftei am primit un tablou cu Sighişoara fotografiată din avion în cadrul proiectului Zbor peste Transilvania. Sunt nişte fotografii superbe pe site, de-abia aştept zborul deasupra celor trei oraşe între care mă învârt: Deva, Orăştie şi Hunedoara! Mulţumesc pentru cadou, Dragoş!

Bradul meu de Crăciun e unul artificial şi foarte micuţ, aşa că nu am avut cum să-mi pun toate darurile sub el. Unde mai pui că eu nu-s genul de om care să aştepte până în 24 decembrie, seara, ca să-şi desfacă toate cadourile, ca Raluxa… aşa că le-am deschis pe măsură ce le-am primit şi m-am bucurat în fiecare zi de câte unul.

Vreau să le mulţumesc încă o dată celor care, anul ăsta, şi-au rupt din puţinul lor ca să le facă unor necunoscute – cele trei fete de la Bârcea Mare – un cadou frumos de Crăciun.

Foto: Tassadaru, Tomata Cu Scufiţă, Haotik.

3 thoughts on “Şi la mine a venit Moşu’”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.