Ne ştim de pe vremea messengerului

yahoo messengerAşa o să le povestim copiilor noştri: l-am cunoscut pe Sebi citindu-i blogul, dar am luat legătura cu el cu ajutorul messenger-ului. O ştiu pe Tomata de pe vremea când era Andreea Ursu şi bârfeam sau stăteam la poveşti pe messenger. Yahoo Messenger.

Pe vremuri, adică din 1998, când am descoperit eu Internetul, şi până prin 2010, dacă nu erai online pe messenger, înseamnă că erai afară, în lumea reală, făcând chestii offline, care nu aveau legătură cu Internetul. Unii, mai „bolnavi”, îl lăsam deschis şi noaptea, că oricum mergea calculatorul non-stop. Acum, chiar dacă mai dorm pe Seinfeld [adică dorm cu Seinfeld rulând în fundal], am constatat că nici măcar nu mi-am instalat Yahoo Messenger pe desktop-ul pe care îl folosesc exclusiv pentru a vedea filme. Dar mai sunt nopţi sau chiar zile întregi la rând în care nu deschid deloc desktop-ul. Deh, am devenit mai econoamă de la o vreme: de ce să las computerul pornit dacă eu dorm sau nu sunt acasă?

Laptopul, în schimb, îl folosesc aproape zilnic. Pe el mi-am instalat messenger-ul, dar pot să treacă multe zile fără ca eu să-l deschid. Pur şi simplu, parcă ne-am mutat cu toţii pe Facebook. Şi de când Facebook Messenger a devenit o aplicaţie de sine stătătoare, nu mai am nici un chef să deschid Yahoo Messenger ca să văd aceiaşi oameni pe care oricum îi văd zilnic online pe Facebook.

Singurul „dinozaur” din lista mea este Cipri, şeful care refuză să-şi facă cont de Facebook. Cu el mai ţin legătura pe Yahoo, ne mai trimitem link-uri când plouă afară, dar în rest nu-i mai văd utilitatea. Şi bunicile mele, dacă ar şti să folosească Internetul, ar fi tot pe Facebook.

Yahoo Messenger s-a demodat. A rămas doar amintirea simpaticelor emoticoane pe care şi acum le folosesc pe blog. Voi îl mai folosiţi?

BUZZ!!!

Şapte ani mai târziu, nu m-ar mai mira dacă aş primi un mesaj care să înceapă cu „Yahoo se închide”.

9 thoughts on “Ne ştim de pe vremea messengerului”

  1. Hehe, la noi in tara Yahoo Messenger a avut un boom de cativa ani. Inca mai e folosit de multi, ce-i drept. Interesant mi se pare insa ca nu a prins in Europa de Vest. Toti nemtii si toti englezii erau pe Skype si pe MSN… si cand doreai sa vorbesti cu cineva de acolo tot timpul apareau probleme de compatibilitati. :D

  2. Io nu mă pot adapta la Facebook Messenger, așa că YM! rămâne baza :) Îmi împart doza de FB în jumătăți de oră, adică o jumătate de oră la fiecare 2-3 ore, atunci când lucrez. Altfel pierd vremea pe FB și pierd timp prețios pe care l-aș folosi mai bine făcând ceva palpabil :)

  3. Da îmi amintesc că prin 2008 Yahoo messenger era „puterea” acum ușor ușor începe să se demodeze doarece Facebook a preluat conducerea merând pe același principiu „Nu ai messenger nu existi” acum ” Nu ai facebook nu existi”. Acum am săptămâni în care nu mai deschid meesengerul și când îl deschid, îl deschid doar să citesc mesajele de la necunoscuții care vor să îi ajut în N probleme ale calculatoarelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.