Neighbour’s goat

Aud peste tot sintagma „sa moara si capra vecinului” si zau ca nu m-am gandit nici macar o clipa ca nu ar fi o inventie suta la suta romaneasca. Ca doar noi, romanii, suntem asa si pe dincolo, noua ne place sa barfim, sa criticam, sa judecam si sa stam cu un ochi pe vizor, ca sa vedem ce fac vecinii, ce si-au mai cumparat, cine le vine in vizita si mai ales de ce.

Sindromul asta cu „capra vecinului” e peste tot. Chiar si in America. Am si dovada: 

Capra vecinului american, pe Twitter

Pai da, cum e posibil ca un om sa scrie pe Twitter ca-i plac Pop Tarts [Wikipedia ne lamureste ce-s alea, ca la noi n-au ajuns] fara sa fie platit de aia care produc Pop Tarts?
Oare chiar nu se mai poate sa-ti placa ceva, pur si simplu, fara sa fii banuit ca esti platit ca sa lauzi acel ceva?! Frica de reclama? Dap.

P.S.: Ce-i drept, un rahat de mesaj dat pe Twitter de vedetele de carton din SUA e platit mai bine decat multe carti scrise si publicate. Pare mai usor sa te numesti Kim Kardashian [un fel de Bianca Dragusanu de America] si sa primesti pentru un mesaj 140 de caractere de 10 ori mai mult decat incaseaza un scriitor in urma publicarii unui roman. De fapt, sigur e mai usor, nu doar pare. Si e foarte trist ca se intampla asa.

P.P.S.: Sa vezi distractie cand or descoperi „vedetele” care se scuipa-n gura si se trag de par in emisiunea lui Capatos ca se pot face bani din social media!

8 thoughts on “Neighbour’s goat”

 1. Denisa, nu stiam ca personajele astea marete si emisiunile astea minunate exista pentru tine. Doar pentru ca le amintesti numele aici, le faci publicitate (fie ea si negativa, stii tu). Eu zic mai bine nu.

  1. Altă Mărie, am şi io televizor, ca mai toţi românii. Şi mai am unul şi la redacţie, iar câteodată nu am telecomanda aproape sau pur şi simplu uit să schimb canalul şi dau peste emisiuni de genul ăsta.
   Dacă nu le urmăresc cu religiozitate, nu înseamnă că ele nu există. Plus că Drăguşanca mi-a fost colegă în liceu, mă mai amuz şi io. :))

 2. Sunt sigur ca si tu ai fost platita la postul asta de Pop Tarts prin intermediul prietenul tau, Jerry. Sau, daca nu, o sa importi tu sa vreo cunostinta de-a ta, dulciurile astea. Va stiu eu pe voi, astia, bloggerii mari faceti „orice” pentru bani si profit. :)
  Nu-ti este rusine? :mrgreen:

 3. Kim Kardashian este mai populară deoarece se adresează nevoilor unei categorii mai largi de populație decât un scriitor care lucrează doi ani la un roman. Și pentru că banii vin de la cei mulți și de la cei care sunt încurajați să-i cheltuie și să facă precum Kimmy, îți dai seama de ce ea este mai bine plătită.

  Celebritatea valoare ca persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.