Se apropie Valentine’s Day. Dar cu sănătatea relaţiei cum staţi?

Mai toate firmele vă propun, zilele astea, să participaţi la concursuri cu cât mai multe like-euri pe Facebook, să trimiteţi poze cu voi şi cu persoana iubită, să daceţi declaraţii de dragoste cât mai siropoase ca să câştigaţi un week-end la munte [serios? parcă-i zăpada cam mare…], o cină romantică – campionul absolut al premiilor de Valentine’s Day! – sau măcar nişte obiecte promoţionale care să vă amintească de… firma care v-a încurajat să vă iubiţi mai mult.

Nu sunt fana sărbătorilor importate de la americani, dar nici nu mai sunt atât de vehementă împotriva lor; dacă în anii trecuţi mă enerva la culme faptul că totul era roz în jurul meu, anul ăsta nu-i mai critic pe cei care au nevoie de o zi specială ca să se iubească. Am învăţat să-mi văd de ale mele şi să-i las pe alţii să se bucure de viaţă aşa cum cred ei de cuviinţă.

Oricum, decât să cauţi pe net „declaraţii de dragoste de Valentine’s” pe care să le copiezi în Paint pe o poză cu tine şi persoana iubită, mi se pare mult mai sănătos să ai o relaţie bazată pe comunicare. Nimic nu e mai benefic pentru un cuplu decât o discuţie deschisă, purtată la intervale regulate. 

Şi ca să vă arăt că în familia Bârgău nu-s doar floricele roz şi puf şi norişori moi şi pufoşi, am şi scris la un moment dat un foarte scurt articol în care am dat din casă, iar soţu’ mi-a răspuns. El a avut mai multe de criticat, mi-am asumat critica şi o parte dintre probleme le-am rezolvat.

De-aia zic că nimic nu-i mai important decât comunicarea. Poate că acum vă gândiţi că v-ar plăcea să aveţi un blog pe care să-i scrieţi jumătăţii voastre mai bune despre lucrurile care nu vă plac în relaţia voastră. Sau poate că aveţi blog, dar consideraţi că nu se face să scrieţi lucruri atât de personale pe un jurnal public. Nu-i nimic, că există soluţii:

 • deschideţi discuţia între patru ochi – poate fi un pas riscant, dacă nu vă simţiţi în stare să vă susţineţi „punctele” cu argumente pe care să le găsiţi imediat
 • îi trimiteţi un mail în care-i spuneţi, pe puncte, cum fac eu acum, care sunt lucrurile pe care aţi vrea să le îmbunătăţiţi în relaţia voastră – grijă mare la cuvintele pe care le folosiţi! Nu scrieţi „Astea sunt lucrurile pe care vreau să le schimbi la tine”, nici „Mă enervezi atunci când…”. Diplomaţia este esenţială în astfel de situaţii. În plus, daţi-i dreptul la replică. Neapărat!
 • varianta cea mai sigură: intraţi pe aplicaţia Relationship Scanner şi completaţi cele trei câmpuri cu ceea ce credeţi că reprezintă „viruşii” din relaţia voastră. Puteţi indica mai mulţi viruşi, dar mai bine vă limitaţi la standardul de trei. Fiţi blânzi, nu vreţi să vă supăraţi jumătatea înainte de Valentine’s Day. Sau vreţi? :)
  Persoana cu care vă împărţiţi viaţa va primi un e-mail cu cei trei „viruşi” şi va răspunde indicând încă trei [sau mai mulţi, depinde cât de tare s-a amuzat sau supărat] „viruşi” care vă sabotează realaţia.
  Bitdefender Antivirus vă va scana relaţia şi vă va spune care sunt viruşii de care puteţi scăpa.

Nu uitaţi, deci: relationshipscanner.ro şi pe Facebook. Mai simplu de-atât nu se poate!

8 thoughts on “Se apropie Valentine’s Day. Dar cu sănătatea relaţiei cum staţi?”

 1. Pana si relatiile si comunicarea in cuplu au devenit virtuale? cum am vazut pe FB, ea,nevasta ii scrie lui,sotului pe perete : „thank you,darling,for a wonderful weekend.” ??? No kidding.Da’ n-ai putut sa-i spui prin viu grai? Nuu,ca trebuia sa stim toti ceilalti ce weekend romantos au avut ei. De aia nu mai merg relatiile,ca in loc sa discute fata-n fata, oamenii ori isi pierd timpul la internet ori mai rau, comunica unul cu altul prin el.

  1. Hai sa fim seriosi, cea care a scris pe face despre cat de frumos a fost in weekend, nu este decat o prefacuta care vrea neaparat sa stie toata lumea ceea ce-si permite ea si sa-si faca prietenele si colegele invidioase.
   Normal, ii doar o parere.

 2. Pingback: Link-urile săptămânii #7 - Blogul lui Bogdan | Blogul lui Bogdan
 3. Nu conteaza nici Valentine’s Day si nici Dragobetele, conteaza respectul intre cei doi.

  Oricum Valentine’s e o sarbatoare importata, pt mine nu inseamna mare lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.