Nervi de miercuri

Pentru că miercurea-i ca o zi de luni pentru mine, pe care o încep gata obosită şi fără chef de viaţă, azi mă enervează mai multe lucruri.

Mă enervează oamenii care fac caz [a se citi „scandal”] atunci când eu întârzii, dar care nu consideră nimic deplasat în a mă lăsa să-i aştept 40 de minute [uneori chiar mai mult].

Mă enervează un cetăţean care lucrează la o instituţie publică şi care a solicitat serviciile unui…

lucrător, să zicem, într-o frumoasă zi de duminică, pentru realizarea unei lucrări. Lucrarea trebuia terminată până a doua zi, faptul că lucrătorul trebuia să meargă la serviciu nu a contat, a stat toată noaptea ca să termine lucrarea, după care timp de o săptămână s-a lăsat liniştea. Preţul cerut de lucrător pentru lucrare era de 200 de euro. În cele din urmă, cetăţeanul a revenit cu un SMS, opt zile mai târziu, doar ca să-i spună lucrătorului că nu a primit de la el mailul în care i se spunea cât îl costă lucrarea făcută de urgenţă, dar că el îi poate oferi 100 de lei. Asta în condiţiile în care unele modificări ulterioare, făcute de altcineva, au costat aproximativ 100 d euro şi deja bugetul pentru lucrarea respectivă a fost depăşit. „Bătaie de joc” îmi pare o expresie mult prea blândă.

Vă asigur că toate cele de mai sus sunt situaţii reale, în care au fost implicate persoane la fel de reale. Am considerat că n-are rost să le dau numele, pentru că mă enervează în primul rând gesturile făcute de ele şi pe astea vreau să le critic.

9 thoughts on “Nervi de miercuri”

 1. Oameni de rahat sunt peste tot , tatal meu se integreaza perfect in rolul muncitorului , mereu lasa negocierea pretului la sfarsitul lucrarii cand beneficiarul oricum este cu sacii in caruta si poate oferi cat vrea el . Personal le-as da cu ceva in cap celor ca nesimtitul de mai sus . Sfat pentru cei care presteaza servicii , negociati la inceput , cereti avans , lectii de karate .

 2. Nicio lucrare fara 50% din bani INAINTE. Am primit si eu ‘tepe’ din astea si m-am linistit. La mine e ca la prostituate acum: dai banii intai, dupa aia ne distram :D

 3. Aoleuuu, parca incep sa ma regasesc in povestioara ta :(.
  Am patit-o si eu atunci cand am mers pe incredere si de atunci negociez inainte, daca iese ceva bine, daca nu, asta e, mai caut.

  1. @Pamci, Dacă tu ai o problemă juridică și vii la mine să îmi ceri un sfat și o soluție iar eu îți cer 200 Euro pentru 15 minute nu cred că e scump deloc. Poate eu am învățat 2 ani pentru sfatul juridic de 15 minute. Sper că am fost destul de clar.

  2. Esti tu copil necopt, @Pamci. In domeniul meu, pentru o zi de munca cer frecvent si primesc 2000 euro, daca proiectul facute de mine ii castiga clientului 200.000 euro.
   Totul depinde de perspectiva si de cat aduci tu clientului prin munca ta mai mult sau mai putin calificata.

 4. @Pamci: firma unde lucram inainte lua pe mine intre 500 si 1200 usd/zi in proiecte time&material si pe la 400-1000 la suport. In weekend se platea dublu. Deci 200 eur pe zi de weekend nu e mult.

 5. Pingback: Ceva…nu știu încă ce… » Blog Archive » Boală grea neseriozitatea asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.