Nu toți eroii poartă cape. Mulțumesc!

Cuvintele astea sună mai bine în engleză: not all heroes wear capes. Adică eroi nu sunt doar Batman, Superman și alți -mani. Eroii mei, în aceste zile de cod portocaliu de ger, cu temperaturi de -20 de grade, sunt toți cei care lucrează afară

Sunt oamenii responsabili cu deszăpezirea – ce vis urât, când începe să ningă, tu să te pregătești să ieși pe stradă, cu utilajul, ca să o cureți de zăpadă. Să stai în mașină la minus 20 de grade ca alții să poată circula fără probleme în urma ta…

Sunt medicii, paramedicii, șoferii de pe Ambulanță. Niciodată munca lor nu este una ușoară, pentru că Ambulanțele sunt chemate la urgențele medicale, accidente, incidente, incendii etc. Cred că oamenii care salvează vieți dintr-o dubă sunt cei mai căliți, ei le-au cam văzut pe toate. Și nu-mi imaginez că le este ușor, cu atât mai puțin acum, când afară sunt -20 de grade. Să nu vă imaginați că înăuntru e cu mult mai cald.

Sunt jandarmii, polițiștii, pompierii, salvamontiștii. Ei nu au luxul de a lucra la birou, sunt afară, pe teren, pe dealuri, pe drumuri, prin munți, patrulează, salvează, ne asigură nouă condiții mai bune de trai. Și de multe ori ne salvează viețile.

Și apoi, mai sunt echipele de intervenție de la diverse companii furnizoare de servicii: curent, gaz, interneți etc. A picat curentul? O echipă ENEL este trimisă pe teren, în cele mai vitrege condiții, ca să remedieze avaria. Au înghețat apometrele? Ei bine, în Hunedoara, cel puțin, nu se întâmplă nimic. :)

În concluzie: respect și „jos pălăria!” tuturor celor care, pe vremea asta, lucrează afară pentru a ne fi nouă mai bine!

 

2 thoughts on “Nu toți eroii poartă cape. Mulțumesc!”

  1. Buna seara si La Multi Ani in primul rand pentru acest nou an, eroii acestor prime zile ale anului sunt toti cei descrisi de dumneavoastra carora trebuie sa le multumim dar si multi altii din regiile de termoficare, operatori si dispeceri, reporteri si operatori care indura frigul si toate intemperiile pentru a ne oferi tot ce este mai bun cu putinta, multa sanatate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.