Prietenul meu gras, Ghiozdanul, și-a dat ultima suflare. 😢 Adio!

Mi-a fost alături aproape zi de zi, în ultimii ani. A costat o grămadă de bani (câteva sute de lei), dar pot spune cu mâna pe inimă că a meritat fiecare leuț. Este – sau a fost – ghiozdanul meu Dark Side, de la Crumpler, de care am tras până l-am rupt.

– Dar vai, Denisa, cum să rupi un ghiozdan făcut din materiale super rezistente, cu super cusături și mai ales cu garanție de 30 de ani?
– Vă spun eu cum: cărând cu el lucruri care (poate) nu aveau ce căuta într-un ghiozdan. De la papuci la cumpărături din cele mai diverse, haine, truse cosmetice, în principiu, tot ce vă poate trece prin cap a trecut prin ghiozdanul meu. 

Da, și lichid de parbriz. Și lichid de frână. Și plăcuțe de frână. Și sticle de ulei. Și pufuleți. Și șlapi. Și orez. Și pâine. Aproape orice, am zis.

Cum am reușit să îl rup, mă întrebați? Păi nu l-am rupt, de fapt. Am rupt fermoarul. Prima dată s-a întâmplat în Chișinău, în timpul concediului #fărădestinație care a avut ca destinație principală Republica Moldova. Luasem o cârcă (sic!) de bomboane Bucuria, aveam cu mine sticle de apă, eșarfă și cine știe câte alte prostii, l-am burdușit cu bomboane Bucuria (da, îmi pace să spun bomboane Bucuria!), am intrat într-un magazin de cosmetice, mi-am cumpărat o cremă de mâini și la ieșire am vrut să deschid fermoarul cu o mână, iar toată greutatea giozdanului să atârne de acel fermoar. Și a atârnat, vreo cinci secunde, după care l-am simțit cum cedează.

Din fericire, mințile luminate de la Crumpler l-au prevăzut cu două capete, ca să poți trage fermoarul din stânga spre dreapta sau invers, cum îți convine. L-am rupt în dreapta, dar tot a mai putut fi folosit. Arăta de parcă ar fi trecut prin război, dar era mare și … na, era ghiozdanul meu preferat.

O vreme l-am abandonat, acum am început să-l port din nou și astăzi și-a dat duhul. S-a rupt fermoarul fix în colțul cel mai sensibil, astfel că acum chestia aia care îl închide nu mai trece decât peste aproximativ 30 de centimetri de fermoar. În fine, degeaba vă povestesc. De înlocuit nu știu dacă poate fi înlocuit e super cusut și a fost un fermoar destul de rezistent, dar nu suficient de rezistent.

Cei de la Crumpler Germania mi-au zis că da, e posibil să beneficiez de garanția de 30 de ani (dacă s-a stricat din cauza lor și nu din cauza mea), dar cel mai bine ar fi să trimit ghiozdanul la ei, în Berlin, și de-acolo mai vedem. Mi-e peste mână. Așa că am renunțat la idee ȘI LA GHIOZDAN. Și, evident, caut un fermoar foarte rezistent sau un ghiozdan măcar la fel de rezistent ca Dark Side.

Dark Side » cookies » bomboane » the end.

BTW, ăsta a fost concediul nostru, dacă ați ratat video-ul. De asemenea, dacă vreți, puteți să vă abonați la canalul meu de YouTube. Încerc să postez lucruri utile sau măcar interesante.

7 thoughts on “Prietenul meu gras, Ghiozdanul, și-a dat ultima suflare. 😢 Adio!”

  1. Recomand bomboanele de la Roshen, din Ucraina, in locul celor Bucuria. Cu lapte si inca de-un fel. Au miez cremos si totodata crocant, o nebunie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.