Am avut o zi bună

CappuccinoŞtiam că azi dimineaţă urma să vină curierul cu espressorul meu, aşa că toată noaptea am visat cum umpleam filtrul acela metalic cu cafea, ca în filmările de la Comedians in Cars Getting Coffee, şi cafeaua curgea în cana mea şiii… apoi m-am trezit.

Noroc că în casa mea mai sunt şi oameni care se trezesc atunci când sună telefonul sau curierul la uşă, aşa că atunci când am făcut ochi, espressorul mă aştepta pe masa din bucătărie. Nu era nimeni în zonă să-mi arate cum se foloseşte, eu eram irascibilă pentru că nu-mi luasem doza de cofeină şi refuzam să beau prima cafea la filtru, aşa că în disperare de cauză, am căutat pe YouTube. Nu aveam răbdare să citesc instrucţiunile de utilizare, creierul meu nu făcea faţă traducerii relativ proaste, aşa că m-a salvat copilul din filmuleţul de mai jos.

Până la urmă, nu ştiu dacă e cappuccino sau cafe latte ceea ce-mi iese mie acolo, dar e fix ce vreau eu: o cafea mai tare decât cea de la filtru [cafetieră] şi mai slabă decât un espresso mic şi nervos, cu spumă de lapte. Pentru 200 de lei, cât a costat espressorul, mă declar super mulţumită.

cappuccino 2 cappuccino 3

Dar espressorul nu a fost singurul motiv de bucurie pe ziua de azi. Tot în timp ce dormeam eu, curierul a adus şi Sebi a preluat biletele pentru concertul Scorpions de sâmbăta asta. The best is yet to come, baby!

Bilete pentru concertul Scorpions

11 thoughts on “Am avut o zi bună”

  1. m-am incantat vazand clipul baietelului
    si review-ul aici la tine si cum tocmai fusesem intrebata ce cadou vreau de craciun n-am mai stat pe ganduri si… esspreor delonghi ec 5 am zis sa fie.. numai ca sunt dezamagita mie nu imi place cum face spuma de lapte arata ca un lapte care a „dat in fiert” si chiar da pt ca nu poti spuma maimult de 10-15″ fiindca se umfla si da p-afara din cana umpluta 1/3 cu lapte asa cum indica in cartea tehnica. nici vorba sa arate ca spuma densa si cremoasa pe care o vad in clip plus ca acolo e vorba de alt model delonghi iar cand torn laptele peste esspreso facut se amesteca instant. pai cafea cu lapte puteam face si cu o cafea la ibric sau cafetiera :(

    1. Practice makes perfect. Nici mie nu mi-a ieşit din prima. Şi oricum, chiar şi fără spuma de lapte, cafeaua e mult mai tare, mai intensă la espressor decât la cafetieră/filtru. Eu chiar sunt mulţumită şi doar când vreau o cafea mai lungă îmi fac la filtru.

      Să vezi cum e cafeaua specială pentru espressor… încearcă Segafredo, am găsit în Kaufland, e delicioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.