Omu’ gospodar: dragoste cu năbădăi

gospoPe la jumătatea lunii martie, un vecin din blocul alăturat a făcut un scandal monstru. S-a lăsat cu urlete, ţipete, lovituri [probabil că şi-a bătut nevasta, pentru că se auzeau tot felul de bufnituri], a urlat „Să te duci la mă-ta, acu’ îţi faci bagajul şi pleci!”, după care a lovit sticla de la balcon, care a fost mai deşteaptă decât el şi a cedat, spărgându-se şi căzând în iarbă.

Două luni a stat omul cu sticla aia spartă, în condiţiile în care are doi copii, dintre care unul e destul de mic. Bineînţeles că nevastă-sa nu a plecat nicăieri, ba chiar la vreo două săptămâni după scandal ne-au fericit pe toţi cu muzica pe care o asculta la un chef. Până-n miez de noapte am reascultat hiturile anilor ’80 şi ’90 la volum ridicat. Or fi sărbătorit aniversarea unui număr de ani de când s-au căsătorit?

Ieri, vecinul războinic s-a văzut nevoit să asculte de nevastă-sa – da, aia pe care o trimitea la mă-sa şi probabil că o bătea în noaptea în care a făcut scandal – şi a pus frumos mâna pe cancioc, a făcut rost de BCA şi a zidit balconul. Bucăţile de sticlă care au scăpat în timpul scandalului au fost desfăcute frumos şi înlocuite cu BCA.

Gospodarul meşterea, nevasta stătea cu mâinile în şold şi îl asista – sau, mai bine zis, supraveghea. Parcă-mi şi imaginez dialogul dintre ei, de fapt monologul doamnei:

– Ţi-o plăcut să bei, acu’ fă bine şi repară ce-ai stricat! 

omu gospodar

Observaţi atitudinea umilă a viteazului şi mâinile în şold ale consoartei.

14 thoughts on “Omu’ gospodar: dragoste cu năbădăi”

 1. Mi-e ca daca te citeste ii mai da o tura: „Asa fah? Eu zidesc si tu stai cu mainile’n sold? Tu’ti pastele ma-tii!”

 2. De apreciat soțul totuși că face o treabă bună , cred că e meseriaș .
  Poate primadona era de vină poate nu , sunt curios care lucră și care stă acasă .

 3. Ps. dacă au făcut scandal nu cred că obligatoriu a și bătuto , mai degrabă primadona a aruncat cu ceva după primadon și sticla a avut de suferit .

   1. @Denisa Bârgău: Poate pun termopan :)
    Problema e că dacă se sesizează ăia de la urbanism și nu are aprobare se lasă cu amendă și demolare că structura nu a fost proiectat să susțină acea greutate .

 4. Eu zic ca daca unul din cei doi avea vreo problema , celalalt trebuia sa fie mai destept si sa inteleaga . Ca este destula nebunie pe strada si cateodata mai intra si in casa . Indiferent ce gen masculin sau feminin o aduce . Acuma daca unul a incercat sa le lasa pe afara si le-a gasit in casa , se mai incing spiritele . Castigatori nu prea sunt in astfel de situatii :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.