Cine vrea să vadă cum se face iaurtul Danone?

Anul trecut am fost în vizită la fabrica Danone şi câteva persoane m-au întrebat dacă nu există o zi a porţilor deschise la fabrică, pentru că ar vrea să vadă şi ele cum se face iaurtul. Danone primeşte tot timpul vizitatori şi iată că acum organizează mai mult decât o vizită pentru bloggerii curioşi: o întreagă campanie cu numele „Cum se face iaurtul Danone”.

Bloggerii curioşi se pot înscrie într-un concurs foarte fain: se vor forma trei echipe de bloggeri, fiecare formată din câte trei membri, care vor merge să vadă #cumsefaceiaurtulDanone. Cele trei echipe vor participa la o competiţie, obiectivul fiind prezentarea cât mai de impact a traseului pe care laptele îl face de la fermă până la fabrică. 

Drumul laptelui

Drumul laptelui

Cele trei echipe de bloggeri vor fi ajutate de câte un căpitan de echipă cu sfaturi şi cu susţinerea pe bloguri, Twitter, Facebook, iar la evenimentul final desfăşurat la fabrică, cei trei căpitani – Nebuloasa, Ruxa şi Valentin Bosioc – vor susţine cauza echipei lor în faţa juriului.  Echipa câştigătoare va fi desemnată de un juriu format din alţi trei bloggeri cunoscuţi: Cristian Manafu, Cristina Bazavan şi Alina Crâncău.

Din cele trei echipe formate, unii vor fi Fermierii: trei bloggeri, câte unul din fiecare echipă, care vor merge la ferma de unde se
recoltează laptele, alţii, Transportatorii, vor însoţi cisternele cu lapte, iar Controlorii de calitate vor fi prezenţi în fabrica Danone pentru controlul calităţii.

Ce trebuie să faceţi dacă vă doriţi să mergeţi pe Drumul laptelui? Să scrieţi, să fiţi originali, să se vadă că vă doriţi foarte mult să participaţi la campanie. Alegerea echipelor se face prin intermediul Blogal Initiative, aşa că dacă vreţi să mergeţi pe Drumul laptelui şi să aflaţi cum se face iaurtul Danone, vă recomand să intraţi aici şi să vă înscrieţi. Aveţi la dispoziţie încă două săptămâni dacă vreţi să participaţi la concurs.

Calendarul estimativ al campaniei este următorul:

  • alegerea bloggerilor: 7 – 24 mai 2013
  • plecarea în teren: 25 mai – 14 iunie 2013
  • evenimentul final: 17 – 21 iunie 2013

Toate detaliile despre campania Danone le găsiţi aici.

4 thoughts on “Cine vrea să vadă cum se face iaurtul Danone?”

  1. Este mult mai sanatos sa cumperi lapte natural si apoi sa folosesti cultura de iaur preferata pentru a obtine un iaurt de calitate si la un pret mult mai bun .
    Din cate cunosc lactatele in forma iaur , sana , branzeturi sunt mult mai bine suportate de organism decat laptele care necesita consum de energie .
    De asemenea consumul de lapte dupa efor fizic are un efect mai pronuntat pentru scaderea in greutate tocmai datorita faptului ca este mai greu prelucat de organism si ofera senzatia de satietate care apare dupa efort .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.