Ordnung und Disziplin, ziua 5

Nici nu visam că în cea de-a cincea zi de „tabără” voi ajunge în Westendorf. Este satul care m-a fermecat în urmă cu trei ani şi-un pic, situat la câţiva kilometri de Kitzbühel. În trei ani s-au schimbat multe; sătucul din 2009 este acum un orăşel care probabil că nu a primit acest statut din motive administrative. La urma urmei, „dorf” înseamnă „sat”.

Ca un copil m-am bucurat când Piticu mi-a spus că mă duce la Westendorf. Nu l-am întrebat dacă i-a plăcut sau nu, dar sunt convinsă că Westendorf cel pe care l-am văzut eu în urmă cu trei ani i-ar fi plăcut mai mult. Avea atmosfera unui orăşel turistic mic, în care nimeni nu deranjează pe nimeni, fiecare locuitor îşi vede de treabă, turiştii sunt corecţi, se distrează numai între anumite ore, în rest schiază şi relaxează. Acum, toată zona asta a fost cuprinsă de frenezia skiatului. Skischule, skischule fur kinder, apres-ski, în fiecare staţiune măcar două telecabine, pârtii amenajate, sute de turişti la tot pasul. Inevitabil, Westendorf s-a aliniat trendului şi nu vreau să spun că am fost dezamăgită, dar nu am găsit ceea ce am lăsat aici în 2009. Şi oricum, pe ninsoare şi în grabă nu am apucat să-l admir aşa cum am făcut-o înainte.

Am revăzut şi oraşul Kitzbühel, de fapt am apucat să îl văd altfel decât prima dată. Ne-a prins o ninsoare de mama focului, camera foto era ninsă, obiectivul era nins, ochelarii mei erau ninşti, în aer erau fulgi, peste tot zăpadă sâcâietoare. Cred că Austria e singurul loc în care îmi place zăpada [în rest doar o tolerez], dar azi mi-a cam stricat planurile. Nu de tot, pentru că tot am apucat să fac şase sute şi ceva de cadre… să fie acolo!

Fără alte comentarii, vi le arăt pe cele pe care eu le-am considerat cele mai bune. Încă nu am apucat să fiu certată pentru ele, nu mi-au fost criticate încadrările, culorile sau subiectele alese. 

Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3 | Ziua 4

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediţia a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Hotel KehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum Oradea Opel, Neola şi Anagrama. Walkie-talkie-uri de la Falcon, cazarea în Oradea asigurată de Continental Forum.

12 thoughts on “Ordnung und Disziplin, ziua 5”

  1. Pingback: TFB3 – raport de activitate în komandament | Foto Union

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.