Cine mănâncă pate la birou?

La HD TV, una dintre televiziunile locale din Hunedoara, pe vremea când încă mai avea emisiuni şi nu difuza doar chestii în reluare [tatăl şi soţul patroanei sunt un pic în arest], am văzut o reclamă. Bine, am văzut mai multe reclame şi am râs de fiecare dată. Sunt genul ăla de reclame făcute chiar în studiourile de ştiri ale televiziunilor care le difuzează. Dacă aţi văzut vreo reclamă difuzată numai de OTV, ştiţi despre ce vorbesc.

Dar una dintre ele m-a făcut să mă opresc, brusc, din râs. 

Bine, reclama e cât se poate de comunistă, cu cadre filmate în fabrică, cu conservele care se plimbă pe banda rulantă, muzică deranjantă şi o voce care citeşte un text gândit în laboratoarele de copywriting moştenite de la comunişti, ceva de genul: „Firma X vă oferă, produce şi comercializează la preţuri mici bla bla”…

Şi m-a pufnit râsul când am auzit: la picnic, la birou, oriunde-n deplasare, la munte şi la mare, conservele Rotina îţi potolesc foamea. [citat aproximativ; da, aşa se numeşte firma, Rotina. Ca-n melodia aia a Paraziţilor „scaun cu rotine, nu rotine, bă, rotile”]. STAI, CE FACE?!

Am râs eu ce-am râs – „Cine naiba merge cu conserva la birou, zău aşa?!”, după care mi-am amintit ce mâncasem în ziua aia, la birou: pâine cu pate Rotina. Adică da, mi-am adus conserva de-acasă, la birou.

pateu rotina ingrediente

Şi ştiţi ceva? E cel mai bun pate pe care l-am mâncat vreodată. Despre celelalte conserve nu mă pot pronunţa, dar pateul de ficat de porc este fix aşa cum trebuie să fie un pate. Şi mai e şi ieftin: 1,20 lei, în magazinele PRO HD, care vând mărfuri – în general, alimente – fabricate în judeţul Hunedoara.

Mai sunt şi excepţii, PRO HD vinde şi câteva mărfuri „din vecini”, dar pe mine nu mă deranjează că pot găsi halva de Sibiu, de exemplu, ori alte produse din judeţele vecine, la preţuri mici.

Deci, cine mănâncă pate la birou? Cine s-a săturat de sandwich-uri pline de sosuri greţoase şi nu vrea să bage în el o pizza întreagă sau o porţie de paste.

10 thoughts on “Cine mănâncă pate la birou?”

  1. Mandy e preferatul meu! Pe Rotina asta nu l-am incercat, nici nu stiu daca exista in magazinele din Buc.
    Chiar o sa ma uit prin magazine ca m-ai facut curiaosa

  2. da.nu is rele pateurile. ca doar MANOLE a falimentat o fabrica intreaga in deva. se numea decebal pentru cine isi mai aduce aminte. si apoi si-a deschis propria linie de productie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.