Patria hoţilor nu e Prahova, ci Bucureştiul

Să nu îndrăznească cineva să mă contrazică, pentru că fac urât. Ştiu, s-a polemizat destul pe tema „Bucureşti versus provincie” şi niciodată nu s-a ajuns la vreo concluzie, dar permiteţi-mi să-mi trag propriile concluzii din povestirea următoare:

Se dau doi cetăţeni, soţ şi soţie, care merg la Bucureşti cu treabă. Ajunşi în capitală, fac pană şi se nimeresc lângă o benzinărie MOL, unde opresc. El coboară din maşină şi fuge la baie – avea omul o urgenţă, iar ea rămâne la maşină. Un hoţ deschide uşa din partea şoferului, înhaţă ce-i vine la mână, adică o borsetă aflată pe – sau pe lângă – scaunul şoferului şi o ia la fugă.

Ea strigă cât o ţin plămânii – şi-o ţin, pentru că e microbistă şi merge pe stadion la meciurile echipei preferate, hoţul se sperie, aruncă borseta şi fuge.

Acu’ întreb şi eu, ca omu’: Bucureştiul ăsta e capitală europeană sau junglă? Ştiu că taximetriştii şi, în general, şoferii circulă cu portbagajul încuiat şi la stop se stă cu uşile blocate, dar chiar aşa am ajuns?

18 thoughts on “Patria hoţilor nu e Prahova, ci Bucureştiul”

 1. Apai frasu` vo pus sa merjeti la miticii aia? Eu daca ar fi dupa mine as trage granita la Brasov. Ca nu-i mai tine nacazu` la ei acas`. Si politica e a lor.Pe tot au pus mana. Avem si noi hotii nostri da` parca-s mai rafinati.

 2. :| Ai noroc totuşi (dacă se poate numi ăsta noroc..) că ţi-ai recuperat borseta. Ştiu multe tipe care-au rămas fără genţi la stopuri, poate pentru că au reacţionat mai greu sau n-au avut plămânii aşa puternici :/

 3. Da, cam asa am ajuns. E cel mai sigur sa te pazeşti inainte sa dea vreun cretin de tine pe stradă. am văzut chiar zilele trecute cum o puştoaică a fost zburată pe trecerea de pietori PE VERDE. E mai ceva ca într-o junglă din ce văd eu zilnic.

 4. „hoţul se sperie, aruncă borseta şi fuge.” :)))) nici hotii bucuresteni nu mai sunt de treaba, cum ma sa te sperii de strigatul unei dudui si sa lasi prada si sa fugi? :)) Oricum bine ca verisoara ta a fost norocoasa, acum ce vrei si tu e criza mondiala… se fura…

 5. No acuma, singura diferenta intre Bucuresti si alte capitale este ca pe acolo am vazut afisele cu „Beware Of Pickpockets”. Ca si prin alte alte parti is hoti.

 6. a nu se crede ca mi se pare normal, DAR…

  o data ca tupeul hotilor este inimaginabil ORIUNDE pe planeta, nu doar in Bucuresti. ne scandalizeaza asta pentru ca suntem oameni normali si civilizati, dar daca am fi nitel mai realisti ne-am convinge ca trebuie sa ne adaptam situatiei. trist dar adevarat.

  si apoi, denisa, filmul meu preferat e „crash”. un subiect real, tratat foarte bine si care nu iese prea mult din realitatea cotidiana. si te intreb, daca acolo te scoate efectiv din masina, cu pistolul la tampla si te lasa pe jos cu doar poseta… nu ar trebui sa zicem thank God ca nu-i mai rau?

  multumesc si imi cer scuze pentru un comment cam lung…

 7. cand am fost acum o saptamana in bucuresti, am fost certata de o prietena care imi spunea ca sunt nebuna sa imi las geanta pe scaunul din dreapta, iar mustrarea suna ceva de genul: „vrei sa ramai fara geam la masina???”

 8. azi m-am intalnit cu un amic venit din Ungaria. au montat pe autostrazi panouri de atentionare vizavi de hotii care fura din masini in timp ce schimbi roata de rezerva. de aia se tot imputineaza hotii bucurestiului, ca pleaca la furat prin alte tari.

 9. Un topic vechi….
  La fel cun cainii se aciueaza pe unde e mancare mai multa asa si hotii trag la orasele mari. O parte sunt nascuti in Bucuresti, altii veniti din alte parti pt un ciolan mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.