Pentru artiști: Festivalul de Artă Medievală Sighișoara 2010

sighisoara2008 stuff 02 Am primit un mail cu detalii referitoare la posibilitatea închirierii de spații comerciale / tarabe la Festivalul de Artă Medievală Sighișoara 2010. Nu scrie nicăieri când are loc festivalul, dar dacă vă interesează, puteți suna / trimite mail organizatorilor. Oricum, după ce veți vedea care-s tarifele, nu știu câte dintre voi vor mai vrea să meargă la Sighișoara ca să vândă chestii handmade.

Închirierea de spații comerciale alimentare, nealimentare și ateliere de creatie în cadrul festivalului se face începând cu data de 1 iulie 2010, la sediul Asociației Turistice Sighișoara, Str. Octavian Goga, nr. 8, între orele 10 – 18, telefon 0265-770.415, e-mail: atsfestival la yahoo punct com.

Sunt admise la comercializare doar produsele care nu au caracter de bâlci („plasticuri”, obiecte fluorescente, baloane, jucării gonflabile etc.), în acest sens, la închiriere va trebui să prezentați o listă cu categorii de produse în vederea agreerii, listă ce va trebui s-o aveți tot timpul la stand, pe durata festivalului.

Tarifele de inchiriere

1. În Cetatea Medievală:

  • artizanat, arta – 50 lei / zi / mp

2. În orașul de jos:

  • artizanat, artă, alte produse nealimentare – 70 lei / mp / zi

Alte taxe

  • salubritate 50 lei / autorizație, taxă care se va încasă odată cu plata chiriei
  • energie electrică (dacă e cazul) – se va achita taxă de branșare și consumul calculate în funcție de puterea consumatorilor la prețul practicat de Electrica SA, imediat după amenajarea standului.
  • taxă de autorizare din partea Primăriei (numai pe baza contractului de închirere spații) – 30 lei – artizanat

Închirierea spațiilor comerciale se face pe principiul „primul venit, primul servit”. Suprafața minimă a spațiilor comerciale este de 4 mp (front la strada de 2 mp). Parcelarea spațiilor se face în funcție de posibilitățile oferite de locație (stradă, stradelă, piață). Harta cu locațiile disponibile o gasiti la sediul Asociației Turistice Sighișoara, începând cu data de 1 iulie 2010. Standurile, pavilioanele, tarabele etc. sunt în sarcina participanților (nu se pun la dispozitie de către organizatori).

Concluzia mea

Eu zic așa: scump, dom’le, scump! Ce artist își va permite să plătească minimum 280 de lei pentru o zi? La tarifele astea se adaugă drumul până acolo, cazarea, mâncarea, alte cheltuieli și… cam de câte milioane ar trebui să vând eu ca să-mi permit să îmi expun marfa la Sighișoara? De multe, vă spun eu. Deci, și anul ăsta zicem „pas”.

Nu vor zice la fel comersanții de băuturi spirtoase, sugiucuri, kitschioșenii și alte porcării, care-și permit să plătească oricât ca să vândă sucuri, bere și mici la suprapreț.

6 thoughts on “Pentru artiști: Festivalul de Artă Medievală Sighișoara 2010”

  1. Mai acum cativa ani erau lucruri frumoase de vanzare la Sighisoara, dar de o vreme mai sunt doar aceleasi 3-4-5-n tarabe cu aceeasi marfa. Imi pare sincer rau ca s-a ajuns aici. Oricum anul asta nu cred ca mai ma duc la festival, desi nu am ratat nici unul din ultimii 10 ani.

  2. Si pentru ca sunt din Sighisoara am sa merg sa intreb si eu pe la precenii mei ce e cu scorurile astea? Chiar as zice si eu ca e exagerat, nevasta-mea face o umbra de arta, picteaza, atat cat ii permite timpul (lucreaza la multinationala), dar de unde sa avem noi 10 bulioane sa platim trei zile la festival.

  3. Mie mi-a picat fata cand am auzit cum cazarile s-au dublat/triplat in perioada asta. Am o prietena care s-a chinuit mult de tot sa gaseasca o pensiune cu preturi cat de cat decente. Totul sarea de 150 pe noapte! :( Din pacate, tot incercam sa jecmanim in 3 zile.. ce nu am apucat tot anul.

  4. deci pana la urma festivalul este in perioada 23-25…sau?……eu vreau sa ajung dar nicaieri nu gasesc informatii sigure…..

  5. Sunt socata de preturi, de organizarea proasta de anul acesta si de nesimtirea celor care organizeaza! M-as bucura ca anul acesta sa fie gol, ca sa poata lua fiecare cate o palma sa realizeze ca exagereaza!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.