Cum am ajuns să am o mică pepinieră de Aloe Vera

Acum vreun an, i-am cerut unei prietene un pui de Aloe Vera. Plănuiam să îl cresc mare și frumos, ca să am de unde să îmi „recoltez” gelul acela atât de binefăcător.

Puiul a crescut și a făcut la rândul său pui, atât de mulți, că nu mai aveau loc în „garsoniera” lor, cu toate că era una mare, mare de tot (chestia albastră din stânga). Nu am mai făcut treaba asta, să mut atâtea plăntuțe în mai multe ghivece și încă am emoții că poate nu am făcut ceva cum trebuie. Nu m-am îndurat să arunc (omor) decât trei pui care s-au cam rupt.

Am, deci, 11 ghivece cu Aloe Vera în loc de unul. În curând o să trebuiască să le fac și mai mult loc, pentru că vor continua să crească.

Mă gândesc că exact așa încep și femeile cărora le spunem „Crazy cat ladies”: iau o pisică, apoi încă una ca să nu se plictisească prima, apoi fac pui și… mă rog, pisicile pot fi sterilizate, dar cu plantele ce să faci?

În altă ordine de idei, dacă se prind și nu le-am omorât pe toate, în curând o să am Aloe Vera de dat, pentru cine e interesat. Din ce am citit, abia după vârsta de doi ani e bun gelul din frunză, deci trebuie îngrijită un pic înainte de a primi ceva de la planta asta minunată.

Nu m-au pasionat niciodată plantele, dar de când au început ai mei să pună chestii prin grădină și să își facă o mică livadă, am un imens respect pentru oricine reușește să îngrijească plantele de orice fel și să obțină roade de la ele.

2 thoughts on “Cum am ajuns să am o mică pepinieră de Aloe Vera”

  1. asta sigur e specia care da gelul de aloe? daca da, poti sa reduci colectia la 1-2 plante, prelucrandu`le pe restul ca sa faci gel sau ce vrei tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.